Портал в режимі тестування та наповнення
Одеські поліцейські викрили трьох містян у крадіжці грошей, мобільного телефона та побутової техніки
Опубліковано 07 листопада 2023 року о 09:30

Усі злочини були скоєні у Київському районі міста. Двоє чоловіків поорудували в торговельно-розважальному центрі, ще один – в орендованому будинку. За скоєне правопорушникам загрожує позбавлення волі. 

Один фігурант спокусився майном орендодавця, в якого винаймав житло. Скориставшись тим, що власник будинку тривалий час не навідувався та не перевіряв домоволодіння, квартирант викрав у нього мікрохвильову піч вартістю майже 3000 гривень та продав її у ломбарді, а вилучені кошти витратив на власні потреби. Потерпілий виявив відсутність майна і звернувся у поліцію, коли правопорушник з’їхав.

Ще один фігурант зазіхнув на телефон вартістю майже 3500 гривень, який місцевий молодий чоловік забув на касі самообслуговування в супермаркеті у торговельному центрі. Скориставшись ситуацією, правопорушник підхопив гаджет і попрямував додому. Втім розпорядитись чужим майном хлопець не встиг: наступного дня правоохоронці його викрили та вилучили викрадений телефон, який повернули  власнику.

Трохи згодом у тому ж ТЦ третій фігурант присвоїв сумку жителя Чорноморська, яку той залишив без нагляду на стільці у кафе. Пізніше, розгледівши її вміст, зловмисник виявив там 200 євро та понад 700 гривень, а також особисті документи потерпілого. Правопорушник викинув речі, які не мали для нього цінності, а гроші забрав. Обмінявши іноземну валюту на гривні, чоловік пішов витрачати їх в магазині електроніки та побутової техніки. За чужі гроші він купив собі мобільний телефон, сім-картку та навушники, а дружину порадував квітами. Затримавши зловмисника, поліцейські, в якості речових доказів, вилучили у нього залишок коштів та покупки.

«Слідчі під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури міста Одеси повідомили правопорушникам про підозру у таємному викраденні чужого майна, тобто крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану. Цей злочин кваліфікується за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі строком від п’яти до восьми років. Слідчі дії тривають», - повідомив начальник слідчого відділення Одеського районного управління поліції № 1 Ігор Хома.

Одеське районне управління поліції № 1 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux