Портал в режимі тестування та наповнення
Одеські поліцейські викрили п’ятьох чоловіків, які зазіхнули на чужу власність
Опубліковано 03 листопада 2022 року о 11:35

Правопорушники загалом привласнили документи містян, їхні гроші, гаджети та технічні прилади. Майже усі викрадені речі слідчі вилучили, а фігурантам вручили підозри.

38-річний уродженець Херсонської області обікрав станцію технічного обслуговування на вулиці Генерала Швигіна. Скориставшись довірливістю адміністратора, який знав візитера як колишнього працівника СТО і ненадовго залишив його без нагляду, зловмисник викрав мультимарочний автосканер та мобільний телефон для нього загальною вартістю майже шість тисяч гривень. Під час оперативно-розшукових заходів працівники територіального підрозділу поліції викрили правопорушника. Чуже обладнання він продав, але поліцейські встановили його місцезнаходження і повернули власнику.

44-річний одесит обікрав свого нетверезого приятеля після спільного застілля у Старобазарному сквері. Під приводом допомоги чоловіку, який ледве тримався на ногах, зловмисник непомітно забрав його сумку. Пізніше, розгледівши її вміст, він виявив там кілька сотень гривень, мобільний телефон, паспорт та посвідчення водія товариша. Потерпілий звернувся до поліції, зазначивши, що йому завдали матеріального збитку в розмірі більше семи тисяч гривень. За кілька днів правоохоронці встановили особу правопорушника і з’ясували: гроші він витратив, гаджет продав, а документи залишив собі, плануючи в подальшому повернути їх власнику за винагороду. Поліцейські розшукали викрадений телефон, а паспорт з правами фігурант віддав під час слідства.

Двоє містян 24-х та 19-ти років підібрали з тротуару на вулиці Семінарській зарплатну банківську картку місцевої жительки. Замість того, щоб віднести знахідку до фінансової установи, молодики організували невеличкий «бізнес»: почали скуповувати в магазинах алкоголь і перепродувати його малознайомим особам. Протягом двох днів після звернення потерпілої поліцейські встановили правопорушників. Фігуранти витратили майже сім тисяч гривень, а коли гроші на картці закінчилися, викинули її.

Ще один, 46-річний, чоловік вирішив поправити матеріальне становище за чужий рахунок. Зловмисник викрав велосипед вартістю понад сім тисяч гривень, який потерпілий залишив біля багатоповерхівки на вулиці Краснова. В подальшому одесит продав двоколісник, а гроші витратив. Під час оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили особу правопорушника та розшукали викрадене ним майно.

Усім фігурантам слідчі територіальних підрозділів ГУНП в Одеській області повідомили про підозру в крадіжці, скоєній в умовах воєнного стану, що передбачено ч. 4 статті 185 Кримінального кодексу України. А тому громадянину, який викрав у знайомого сумку, – ще й в незаконному заволодінні паспортом та іншим важливим особистим документом за ч. 3 ст. 357 ККУ.

Максимальне покарання, яке тягнуть за собою санкції згаданих вище статей, - до восьми років позбавлення волі.

Слідство триває.

Одеське районне управління поліції №1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux