Портал в режимі тестування та наповнення
Одеські поліцейські викрили двох чоловіків у злочинах проти власності громадян
Опубліковано 04 березня 2023 року о 13:00

35-річний житель Івано-Франківська проник до квартири одеситки і виніс звідти гроші та цінні речі на суму більше 280 тисяч гривень, а 32-річний одесит спробував викрасти з приватного домоволодіння інструменти вартістю майже 6 тисяч гривень.

Івано-Франківець у пошуках дармової наживи блукав по під’їзду багатоповерхівки у Приморському районі Одеси і натрапив на квартиру, яка була незачинена. Скориставшись нагодою, правопорушник проник усередину та викрав з коридору жіночу сумку, в який власниця зберігала більше тисячі доларів США та п’ять тисяч гривень,  мобільний телефон, навушники та інші особисті речі.

Встановили правопорушника працівники відділу поліції № 5 Одеського районного управління № 1 під час слідчо-оперативних заходів. З’ясувалося, чоловік неодноразово судимий за майнові злочини. Частину викрадених речей поліцейські у нього вилучили, а місцезнаходження ще частини встановлюють.

«Під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України. Йдеться про крадіжку, поєднану з проникненням у житло, вчинену повторно, в умовах воєнного стану. На час слідства підозрюваного помістили під варту, - розповіла заступниця начальника слідчого відділення територіального підрозділу поліції Олена Кумайгородська.

А от житель Одеси, який має судимість за спричинення тілесних ушкоджень, переліз через паркан домоволодіння у Київському районі міста, шляхом підбору ключа проник до будинку і взяв подовжувач, сокиру, ніж та комплект бездротової сигналізації. Не підозрюючи, що приміщення під охороною, правопорушник склав чуже майно у сумку і попрямував до виходу, де його і зустріли стражі порядку.

Досудове розслідування цієї справи здійснюють слідчі Одеського районного управління № 1. Правопорушнику повідомили про підозру у закінченому замаху на таємне викрадення чужого майна (крадіжці), поєднаному з проникненням у житло, вчиненому в умовах воєнного стану, - за ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 185 ККУ. Вирішується питання про обрання фігуранту запобіжного заходу.

Зазначимо, що обом правопорушникам  загрожує покарання від п’яти до восьми років позбавлення волі.

Одеське районне управління поліції № 1



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux