Портал в режимі тестування та наповнення
Одеські поліцейські викрили двох чоловіків у незаконних оборудках з боєприпасами
Опубліковано 27 лютого 2024 року о 12:30

З незаконного обігу правоохоронці вилучили дві гранати та більше сотні набоїв. Правопорушникам повідомлено про підозру. Їм загрожує позбавлення волі.

Працівники батальйону поліції особливого призначення під час денного патрулювання міста на вулиці Розкидайлівській зупинили автомобіль під керуванням одесита. В ході перевірки транспортного засобу правоохоронці виявили корпус гранати РГД-5 та запал до неї. Викликані на місце події слідчі відділення поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1 разом з працівниками управління вибухотехнічної служби ГУНП в Одеській області вилучили вказані предмети, які, за попереднім висновком вибухотехніків, відносяться до категорії бойових припасів, і скерували їх на експертизу.

Ще одного чоловіка – жителя Березівської ОТГ – співробітники управління карного розшуку ГУНП в Одеській області та відділу поліції № 5 Одеського районного управління поліції № 1 затримали серед дня на вулиці Транспортній, щойно той збув малознайомому чоловіку за дві тисячі гривень споряджений запалом корпус гранати РГД-5. Із залученням працівників управління вибухотехнічної служби обласної поліції гранату, яка, за попереднім висновком, є вибуховим пристроєм, вилучили та скерували на експертизу. Також поліцейські вилучили у правопорушника гроші, отримані за продаж гранати, і провели невідкладний обшук у кімнаті одного з хостелів в Приморському районі міста, де він тимчасово проживав. В ході обшуку вилучили та скерували на експертизу ще 125 набоїв калібру 5,45 мм.

За наявності достатніх доказів, які зібрали поліцейські,  слідчі повідомили фігурантам про підозру, залежно від скоєного, у носінні, зберіганні, придбанні бойових припасів без передбаченого законом дозволу та у носінні, зберіганні, придбанні, збуті вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу. Ці злочини кваліфікуються за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України і караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту. Нині поліцейські з’ясовують звідки в чоловіків вказані вибухонебезпечні предмети.

Досудові розслідування проваджень тривають під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси.

Нагадуємо, що не підлягає кримінальній відповідальності за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами особа, яка добровільно їх здала органам влади, що передбачено ч. 3 ст. 263 ККУ.

Одеське районне управління поліції № 1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux