Портал в режимі тестування та наповнення
Одеські поліцейські викрили чотирьох місцевих жителів у скоєнні злочинів проти власності громадян
Опубліковано 24 жовтня 2022 року о 13:55

Правоохоронці розшукали та вилучили викрадене майно, а зловмисникам повідомили про підозру в крадіжках, вчинених в умовах воєнного стану.

43-річний громадянин вирішив поповнити свій бюджет за рахунок одного з власників домоволодіння на вулиці Молодіжній. Зловмисник зірвав навісний замок із дверей підсобного приміщення, проник всередину, викрав мотокосу вартістю майже тисячу гривень і, не гаючи часу, продав її незнайомцю. Після звернення потерпілого протягом кількох днів співробітники територіального підрозділу поліції встановили особу правопорушника, а чуже майно повернули власнику.

39 річний одесит, проходячи повз поштове відділення на вулиці Соборній, побачив біля будівлі пластиковий бокс для посилок і вирішив, що він стане у пригоді в господарстві. Чоловік закинув скриньку вартістю 600 гривень у свій автомобіль і поїхав геть. За кілька днів поліцейські викрили правопорушника і вилучили в нього чуже майно.

44-річний чоловік викрав мобільний телефон співмістянина, з яким спілкувався у дворі багатоповерхівки на проспекті Небесної сотні. Потерпілий вирішив зайти в магазин, поклав гаджет на стіл біля правопорушника, а той не став чекати на співрозмовника, забрав мобільник і пішов додому. Громадянин написав заяву до поліції, і під час слідства підозрюваний повернув власнику його майно.

Ще один, 28-річний, містянин обікрав продавчиню на одному з ринків у Малиновському районі. Жінка відійшла від робочого місця по каву, а зловмисник, скориставшись нагодою, тихцем взяв її сумку з мобільним телефоном і втік. Потерпіла звернулася по допомогу до поліції, вказавши в заяві про заподіяний їй збиток, який сягнув понад чотири тисячі гривень. За кілька днів правоохоронці встановили особу правопорушника і вилучили в нього викрадений гаджет. Сумку чоловік викинув.

Наразі в територіальних підрозділах поліції тривають досудові розслідування проваджень, розпочатих за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України. Усім фігурантам слідчі повідомили про підозру в крадіжках, вчинених в умовах воєнного стану. Цей злочин, відповідно до чинного законодавства, карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Одеське районне управління поліції № 1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux