Портал в режимі тестування та наповнення
Одеські поліцейські продовжують виявляти порушників правил торгівлі тютюновими виробами та алкогольними напоями
Опубліковано 08 червня 2023 року о 17:30

Протягом останніх декількох днів на території Пересипського району Одеси поліцейські викрили чотирьох містян, які торгували контрафактною продукцією та займалися підприємницькою діяльності без дозвільних документів. В них вилучили підакцизного товару на загальну суму близько 125 тисяч гривень.

48-річна та 58-річний одесити у торговельних павільйонах на вулиці Генерала Бочарова та проспекті Добровольського реалізовували тютюнові вироби без марок акцизного податку, не маючи дозвільних документів. 57–річна продавчиня з торговельної точки на вулиці Академіка Заболотного торгувала алкоголем, також не маючи ліцензії на провадження такого виду діяльність, а от 46-річна містянка реалізовувала горілку без марок акцизного податку.

Загалом відносно правопорушників поліцейські склали шість адміністративних матеріалів: за роздрібну торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами без марок акцизного податку (ч.1 ст.156 КУпАП) та за провадження господарської діяльності без отримання ліцензії на провадження виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону (ч.1 ст.164 того ж кодексу) та вилучили з незаконного обігу майже 1300 пачок цигарок та більше 120 пляшок з алкоголем. 

Адміністративні матеріали разом із вилученим товаром поліцейські скерували до суду.

Відповідно до санкції ч. 1 ст. 156 КУпАП за торгівлю алкогольними напоями чи тютюновими виробами без марок акцизного податку порушникам загрожує штраф від двохсот до шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі.

А за провадження господарської діяльності без отримання ліцензії на провадження виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону, передбачено стягнення у вигляді штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції.

Поліцейські закликають суб’єктів господарювання відповідально ставитися до своєї діяльності та не порушувати норм чинного законодавства.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux