Портал в режимі тестування та наповнення
Обвинувальний вирок суду отримав житель Березівщини за підпал житла односельців
Опубліковано 03 жовтня 2024 року о 11:30

Унаслідок протиправних дій чоловіка, на щастя, ніхто не постраждав, а чуже майно зазнало незначних пошкоджень. За скоєне зловмисника засудили до позбавлення волі з іспитовим строком.

Нагадаємо: подія сталася у травні в одному з сіл Ширяївської громади. До поліції звернувся 23-річний син власниці будинку і повідомив, що хтось намагався підпалити їхнє житло. Під час огляду місця злочину слідчі вилучили речові докази, зокрема частину пляшки та шматок тканини, а згодом встановили причетність до підпалу 20-річного місцевого чоловіка.

Правоохоронці з’ясували, що рано-вранці молодик на власному автомобілі прибув до домоволодіння односельців, зняв з петель ворота і, зайшовши на подвір’я, вибив шибки в будинку, щоб створити сприятливі умови для горіння. Далі він підпалив ганчір’я на пляшці з бензином, які привіз із собою, та  кинув у  стіну підсобного дерев’яного приміщення, що прилягає до житлового будинку. А побачивши загоряння, поїхав.

Однак, полум’я не розгорілося надто сильно, і його загасила власниця маєтку, яка вчасно повернулася додому.

Протягом декількох годин поліцейські розшукали правопорушника. Він зізнався у скоєному та пояснив, що посварився з сином жінки і вирішив помститися йому через те, що той розповів поліції про його друга, який викрав коня в односельчанина.

Зібравши достатньо доказів, слідчі висунули фігуранту обвинувачення у закінченому замаху на умисне знищення чужого майна, вчиненому шляхом підпалу, що кваліфікується за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України. Закінчивши досудове розслідування, яке проводилося під процесуальним керівництвом Березівської окружної прокуратури, правоохоронці скерували обвинувальний акт до суду.

Дослідивши отримані докази та врахувавши, що підсудний визнав свою вину, відшкодував потерпілій завдану шкоду, суд призначив йому покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з іспитовим строком три роки. Протягом випробувального терміну засуджений повинен періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання та роботи, погоджувати виїзд за межі України.

Березівський районний відділ поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux