Портал в режимі тестування та наповнення
Обіцяли зробити «інвалідами», щоб випустили з України: в Одесі поліцейські викрили злочинну групу, яка організовувала незаконне переправлення чоловіків призовного віку за кордон
Опубліковано 29 червня 2022 року о 12:28

Співробітники Слідчого управління ГУНП в Одеській області розпочали досудове розслідування за частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України. Одному правопорушнику вже оголошено підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. На черзі – ще двоє.


Викрили зловмисників оперативники Управління міграційної поліції Одещини. Правоохоронці встановили, що троє жителів Одеси за грошову винагороду займаються незаконним переправленням чоловіків через державний кордон України шляхом підробки документів про інвалідність. Для пошуку клієнтів спільники створили в мобільному додатку спеціальний канал.

За оперативного супроводу міграційної поліції співробітники Слідчого управління ГУНП в Одеській області задокументували злочинну діяльність фігурантів при спробі за п’ять тисяч доларів США переправити за кордон за допомогою сфальсифікованих документів одесита.

Під час санкціонованих заходів, що проводилися за силової підтримки батальйону поліції особливого призначення, були вилучені підроблена довідка про інвалідність, грошові кошти, мобільні телефони, ноутбук, транспортний засіб та інші речові докази, які підтверджують злочину діяльність чоловіків.

Під процесуальним керівництвом обласної прокуратури слідчі поліції оголосили підозру керівнику злочинної групи в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництві такими діями та сприянні їх вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів або усуненням перешкод, вчинених з корисливих мотивів. Підозрюваного помістили під варту.

Слідчі дії тривають. Вирішується питання про повідомлення підозри та обрання запобіжного заходу іншим учасникам злочинної схеми.

Правопорушникам загрожує покарання позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Одеської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux