Портал в режимі тестування та наповнення
Обірвали маршрут ціною п’ять тисяч доларів: одеські правоохоронці затримали місцевого молодика, який організував незаконний виїзд з України для двох чоловіків призовного віку
Опубліковано 23 листопада 2023 року о 14:45

Правопорушнику повідомили про підозру. За скоєне йому загрожує до дев'яти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Викрили одесита співробітники відділення поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1 спільно з  оперативниками Ізмаїльського прикордонного загону під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси.

Правоохоронці встановили, що молодик, діючи у змові з невстановленими наразі особами, в одному із месенджерів підшукав двох військовозобов’язаних чоловіків, які хотіли залишити Україну, і пообіцяв їм організувати виїзд до сусідньої країни за грошову винагороду розміром 2500 доларів США з кожного. Отримавши згоду і взявши гроші, зловмисник проконсультував співмістян щодо їхнього подальшого шляху за кордон.

За його планом, «клієнти» повинні були доїхати до транзитної зони з далекобійниками, з якими він домовився заздалегідь і мав заплатити їм за це по 200 доларів США. А там ухилянтів мали зустріти його спільники і перевести їх на територію Молдови в обхід пунктів пропуску.

В обумовлений день чоловіки, за вказівкою правопорушника, виїхали в дорогу, але доїхати до місця призначення їм завадили правоохоронці.

Фігуранта затримали і провели обшуки в його автомобілі та за місцем мешкання, де вилучили частину грошей, отриманих за протиправні «послуги», та інші речові докази, що підтверджують його причетність до злочину.

«Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси повідомили правопорушнику про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництві такими діями та сприянні їх вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів, вчинені за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів. Цей злочин кваліфікується за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна. Слідчі клопочуть про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідство триває. Встановлюється повне коло осіб, причетних до злочину», - розповів начальник слідчого відділення територіального підрозділу поліції Павло Гавришко.

Одеське районне управління поліції № 1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux