Портал в режимі тестування та наповнення
«Новий навчальний рік традиційно розпочинаємо уроками з безпеки життєдіяльності», - поліцейські Одещини
Опубліковано 07 вересня 2024 року о 10:30

Профілактичні заходи правоохоронці вже провели з учнями початкових класів навчальних закладів Одеського та Подільського районів.

Поліцейський офіцер громади Богдан Петелько спільно зі старшим ювенальним інспектором Олександром Сокирко та інспектором служби освітньої безпеки Оленою Гавура завітали до Авангардівського ліцею. Гості познайомились з малечею, розповіли їм основні правила безпеки життєдіяльності та закликали дотримуватися їх. Особливу увагу приділили правилам дорожнього руху та поведінки у побуті. Також малечу навчили правильно поводитися з підозрілими та небезпечними знахідками. Діти засвоїли, що не можна наближатися до них, натомість треба повідомити дорослим.

А от ювенальна поліцейська Ліна Огороднюк та поліцейські груп реагування патрульної поліції на своїх уроках навчали подільських ліцеїстів правильно переходити дорогу. Поліцейські розповіли, що це слід робити по пішохідному переходу, а за наявності світлофора – на зелене світло.

«Не вибігайте на дорогу, перед початком руху уважно подивіться, чи немає транспорту, що наближається, або що водії вас помітили і зупиняються, і тільки потім переходьте проїзну частину. У темну пору доби позначайте себе світловідбиваючими елементами, які можна закріпити на одязі або на рюкзаках. Тоді водії зможуть вас побачити. Пам’ятайте: безпека на дорогах залежить не тільки від дотримання водіями правил дорожнього руху, а й дисциплінованості пішоходів», - наголосила поліцейська.

Учнів Куяльницького ліцею, поряд з яким проходить атводорога з активним рухом транспорту, ювенальний поліцейський Віталій Лукавий також навчав правил дорожнього руху. Він закликав дітей бути уважними і обережними, за відсутності тротуару рухатись по краю узбіччя назустріч транспортному потоку.

Пізнавальні заходи правоохоронці провели і для школярів Грабівського та Писарівського ліцеїв Кодимської ОТГ, де саме зараз були відкриті «класи безпеки». Ювенальний поліцейський Олександр Чорний разом з поліцейським офіцером громади Геннадієм Косаренко за допомогою інформаційних стендів, підручників, макетів розповідали хлопчикам і дівчаткам, як поводитись в тій чи іншій небезпечній ситуації. Правоохоронців потішило, що проведені минулого року уроки з безпеки життєдіяльності не були марними і діти за літо не забули основних правил безпеки. Учні навіть продемонстрували своїм гостям, як вони вміють оперативно реагувати на сигнал «Повітряна тривога» і організовано переходити до укриття. Правоохоронці зі свого боку наголосили, що покидати його не можна аж до сигналу «відбій».

У кожному навчальному закладі разом з поліцейськими були присутні співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які ознайомили учнів з правилами пожежної безпеки та продемонстрували, як користуватися вогнегасником, що робити, якщо сталася пожежа, як евакуйовуватися із приміщення.

Наприкінці зустрічей поліцейські продемонстрували дітям службовий автомобіль та його оснащення. Хлопчики й дівчатка мали змогу посидіти в салоні, включити спеціальні проблискові маячки та випробувати гучномовець. 

Поліцейські продовжуватимуть проводити профілактичні заходи в усіх навчальних закладах Одещини, аби діти були обізнаними і змогли правильно діяти у різних життєвих ситуаціях.

Відділ комунікації поліції Одещини за матеріалами ОРУП №2 та Подільського РУП


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux