Портал в режимі тестування та наповнення
Незаконне переправлення чоловіків через державний кордон України може обернутися для жителя Одеси та двох його спільниць щонайменше сімома роками ув’язнення
Опубліковано 01 серпня 2023 року о 15:00

За потрапляння до сусідньої країни у протиправний спосіб зловмисники  брали з бажаючих уникнути мобілізації 3500 доларів США. Викрили їх оперативники управління міграційної поліції ГУНП в Одеській області спільно зі співробітниками оперативного підрозділу 25-го прикордонного загону ДПСУ та слідчого відділу Одеського районного управління поліції № 2.

Правоохоронці з’ясували, що заробляти на призовниках спало на думку 27-річному одеситові, який для реалізації свого злочинного задуму залучив двох знайомих жінок віком 32 та 25 років. Разом вони забезпечували в’їзд клієнтів на транзитну територію в прикордонній смузі України з Республікою Молдова через міжнародний автомобільний пункт пропуску «Маяки-Паланка-Удобне», де висаджували їх з автомобіля і вказували напрямок подальшого руху.

В ході слідства поліцейські встановили, що чоловік серед кола знайомих підшукав охочого перетнути кордон України без відповідних на те законних підстав та організував його втечу. Проконсультувавши, у який спосіб буде здійснюватися переправлення, узявши грошову винагороду у розмірі 3500 доларів США, організатор відвіз «ухилянта» до своїх спільниць. А ті  на автівці через контрольно-пропускний пункт на ділянці дороги Одеса – Рені доставили його до транзитної зони, де висадили і вказали подальший маршрут пересування.

Під час обшуків за місцем мешкання та в автомобілях фігурантів правоохоронці вилучили мобільні телефони, комп’ютерну техніку та інші речі, що становлять інтерес для слідства. Окрім цього, за місцем мешкання однієї з жінок поліцейські виявили та вилучили пакетики з кристалічною речовиною, яку скерували на експертне дослідження. На підставі  висновків експертів буде вирішуватися питання щодо притягнення винних до відповідальності за наркозлочин. 

Наразі, за наявності достатніх доказів, які зібрали правоохоронці, слідчі під процесуальним керівництвом Біляївської окружної прокуратури повідомили чоловіку та жінкам про підозру у незаконному переправленні особи через державний кордон України, організації незаконного переправлення особи через державний кордон України, керівництві такими діями та сприянні його вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів та усунення перешкод, вчинених за попередньою змовою групою осіб та з корисливих мотивів. Цей злочин кваліфікується за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Слідство триває.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux