Портал в режимі тестування та наповнення
Наживалися на чужому майні: в Одесі поліцейські викрили у скоєнні крадіжок чотирьох чоловіків
Опубліковано 21 червня 2023 року о 10:45

Предметом їхнього злочинного посягання стали гаджети, велотранспорт та інше майно.

37-річний житель Одеси під час проїзду в маршрутному автобусі викрав із сумки пасажирки мобільний телефон вартістю 3500 гривень. Про крадіжку гаджета потерпіла повідомила до поліції, і наступного дня правоохоронці вийшли на слід правопорушника та затримали його. Чоловік зізнався, що продав здобутий злочинним шляхом смартфон. Нині поліцейські встановлюють його місцезнаходження. 

До крадіжки вдався і 62-річний одесит. Чоловік викрав із двору багатоквартирного будинку на вулиці Єфима Фесенка велосипед, на якому власник приїхав у гості до товариша. Про зникнення ровера вартістю 3500 гривень потерпілий сповістив до поліції, і за кілька днів правоохоронці розшукали правопорушника. Він пояснив, що двоколісник продав. Місцеперебування майна поліцейські встановлюють. 

Ще один 39-річний містянин залишив без смартфона чоловіка, який після знайомства запросив його в оселю. Гість потайки забрав у господаря гаджет вартістю 8000 гривень і пішов геть. Про зникнення мобільника потерпілий повідомив правоохоронцям, і вони наступного дня розшукали зловмисника та з’ясували, що телефон він продав. Місце збуту цього краденого майна поліцейські вже встановили та вилучили його. 

А от 32-річний одесит потрапив у поле зору правоохоронців, коли демонтував з фасаду кафе у Прохорівському сквері зовнішній блок кондиціонера вартістю 40 тисяч гривень. Злякавшись відповідальності, зловмисник кинувся тікати, однак поліцейські швидко затримали його.

За наявності достатніх доказів, зібраних правоохоронцями, слідчі повідомили фігурантам про підозру, в залежності від скоєного, у крадіжках, вчинених в умовах воєнного стану, та замаху на крадіжку, вчинену в умовах воєнного стану. Ці злочини кваліфікуються ч. 4 ст. 185 та ч. 3 ст. 15 ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України і караються позбавленням волі строком від п’яти до восьми років.

Заходи проводили співробітники відділу поліції № 5, відділень поліції № 1 та № 3 Одеського районного управління поліції № 1 під процесуальним керівництвом окружних прокурорів міста Одеси.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux