Портал в режимі тестування та наповнення
На Одещині правоохоронці викрили лабораторію з виготовлення психотропних речовин «Альфа PVP», що збувалися по всій Україні
Опубліковано 22 квітня 2022 року о 14:43

Налагодив виробництво наркотичної отрути у приватному домоволодінні 26-річний житель Одеського району, а збувати її «хіміку» допомагали 27-річний односелець та 32-річний житель Одеси. Всіх фігурантів правоохоронці затримали. Тепер зловмисникам загрожує до 10-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Южненські поліцейські отримали оперативну інформацію про незаконне виготовлення та збут наркотичних засобів і психотропних речовин на території їхнього обслуговування і реалізували її спільно з оперативниками Управління боротьби з наркозлочинністю в Одеській області ДБН НПУ та Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Доброславської окружної прокуратури та за підтримки кінологічного центру обласної поліції.

Того ж дня в одному з поштових відділень при спробі відправити в декілька областей України 67 посилок з психотропами загальною вагою майже 700 грамів правоохоронці затримали одного зі збувачів. В ході подальшого проведення оперативних заходів було встановлено та затримано всіх інших його спільників.

В автомобілях, що належать фігурантам, та за місцями мешкання правоохоронці провели обшуки, на горищі одного з яких і була виявлена нарколабораторія з обладнанням та прекурсорами для виготовлення психотропних речовин. В якості речових доказів протиправної діяльності у чоловіків вилучили також «Альфа PVP», два пістолета з набоями невідомого походження, мобільну та комп’ютерну техніку. Все це направлено на експертне дослідження.

«Зловмисники затримані в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі вже оголосили їм підозру за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу. За незаконне виготовлення, зберігання, пересилання з метою збуту, а також незаконний збут психотропних речовин чоловікам загрожує покарання позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна. Процесуальне рішення щодо вилученої зброї прийматиметься після проведення експертиз», - зазначив начальник відділу поліції № 4 Одеського районного управління поліції № 2 Олександр Біланчук.

Відділ комунікації поліції Одеської області

(за інформацією відділу поліції № 4

Одеського районного управління поліції № 2)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux