Портал в режимі тестування та наповнення
На Одещині поліцейські викрили трьох чоловіків у незаконному вирощуванні, зберіганні та збуті наркомісткого зілля
Опубліковано 24 червня 2022 року о 16:27

Фігуранти – жителі Ізмаїльського та Білгород-Дністровського районів віком 22-х, 38-ми та 41-го років. Їхню протиправну діяльність правоохоронці задокументували в ході проведення операції «Мак».

38-річний житель Саф’янівської ОТГ біля власного будинку висадив клумбу з коноплями, за якими ретельно доглядав. Зізнається: для власного вживання. Рослини виростив гарні, однак зібрати «вражай» з них завадили дільничні офіцери поліції.

«Майже 100 кущів наркомісткої рослини вилучили поліцейські з обійстя правопорушника і направили на експертизу в рамках провадження, розпочатого за статтею 310 Кримінального кодексу України. Незаконне вирощування такої кількості конопель чинним законодавством карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років», - розповіла старша дізнавачка Ізмаїльського районного відділу поліції Діана Кузьмінчук.

41-річний  мешканець  Лиманської ОТГ також налагодив вирощування наркомістких рослин, які сховав за високим парканом зі склом та колючим дротом. Коли поліцейські викрили правопорушника і прийшли з санкціонованим обшуком, чоловік спробував позбутися речових доказів.

«Правоохоронці вилучили з обійстя фігуранта майже 50 кущів конопель, кілька мішків та коробок із залишками висушених стебел, подрібненою рослинною масою та пристроями для вживання наркотиків. За цим фактом слідчі проводять досудове розслідування, розпочате за статтями 310 та 309 ККУ. Йдеться про незаконне вирощування конопель та зберігання наркотичних засобів без мети збуту у великих розмірах. Чоловіку загрожує покарання штрафом від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років», - зазначив начальник відділення № 2 слідчого відділу Білгород-Дністровського районного відділу поліції Едуард Коломієць.

Ще один обшук поліцейські провели у 22-річного жителя Татарбунарської ОТГ, задокументувавши незаконний продаж молодиком канабісу. З помешкання підозрюваного вилучили наркотики, якими фігурант торгував, та кошти, отримані в результаті незаконного промислу.

«Поліцейські вже повідомили молодому чоловікові про підозру в незаконному зберіганні з метою збуту, а також збуті особливо небезпечних наркотичних засобів за ч. 2 ст. 307 ККУ. Її санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна», - зазначив Едуард Коломієць.

Операція «Мак» на Одещині триває.

Відділ комунікації поліції Одеської області

(за матеріалами Ізмаїльського РВП та

відділення поліції № 2 Білгород-Дністровського РВП)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux