Портал в режимі тестування та наповнення
На Одещині поліцейські викрили групу наркозловмисників
Опубліковано 28 червня 2022 року о 12:11

Серед правопорушників – такі, що організовували місця для незаконного вживання наркотичних засобів та психотропних речовин, незаконно зберігали наркотики і збували їх.

Працівники Управління боротьби з наркозлочинністю в Одеській області ДБН НПУ отримали оперативну інформацію про уродженця Маріуполя, який займається незаконним збутом наркотичних засобів та психотропних речовин і організовує нарковечірки для своїх клієнтів.

Під час таких нічних розваг за місцем мешкання фігуранта на околиці Одеси правоохоронці провели обшук. В ході здійснення процесуальних заходів були виявлені земляки організатора нарковечірки з Маріуполя, жителі Одеси та Бердянська. За результатами обшуків, що проводилися в будівлі та транспортних засобах, правоохоронці вилучили більше 300 грамів канабіса, амфетамін, пігулки екстазі, пристрої для вживання наркотиків, а також два автомати Калашникова та більше 400 набоїв до них.

Вилучені речові докази направлені на експертне дослідження в рамках проваджень, розпочатих за ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Двох маріупольців, що були озброєні, слідчі поліції під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ще вісьмох осіб направили до наркологічного диспансеру для проходження медичного огляду.

Слідство триває. За результатами досудового розслідування буде вирішуватися питання про оголошення фігурантам в залежності від скоєного підозри за вищезгаданими статтями, а також статтею 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Ккримінального кодексу України.

Заходи, санкціоновані Київським районним судом міста Одеси, оперативники УБН в Одеській області ДБН НПУ проводили за підтримки співробітників Слідчого управління та Кінологічного центру ГУНП в Одеській області, бійців спецпідрозділів КОРД і ТОР та військовослужбовців Південного територіального управління Військової служби правопорядку.

Відділ комунікації поліції Одеської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux