Портал в режимі тестування та наповнення
«Наркоманії та наркозлочинності не місце в сучасному суспільстві»: одеські поліцейські провели тематичну зустріч з курсантами Одеського державного університету внутрішніх справ
Опубліковано 21 травня 2024 року о 16:00

Співробітниця управління боротьби з наркозлочинністю, кінологи зі своїми чотирилапими помічниками та поліцейські ювенальної превенції розповіли майбутнім офіцерам поліції, як їхні служби протидіють наркозлочинності. А судово-медичний експерт – про ознаки наркотичного сп’яніння та пагубний вплив заборонених речовин на організм.

Під час заходу гості продемонстрували слухачам медіа-презентацію про існуючі види наркотичних засобів, психотропних речовин, прекурсорів та їх аналогів. Кожен із працівників розповів курсантам, як під час служби зіштовхувався із людьми в стані наркотичного сп’яніння, про особливості поведінки наркозалежних. Звичайно, не оминули і тему згубного впливу таких речовин на організм людини.

«Під час своєї роботи ми збираємо та аналізуємо отриману оперативну інформацію щодо незаконного обігу наркотиків та осіб, які мають до цього відношення. У виявленні та затриманні наркоділків допомагає і кінологічний підрозділ - під час своєї роботи службові собаки вдало виявляють наркотики у найпотаємніших схованках», - зазначила оперуповноважена управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП в Одеській області Ганна Собко.

А після цього собаки з кінологічного центру обласної поліції продемонструвати свою роботу з протидії наркозлочинності на практиці. Менше хвилини знадобилось чотирилапим друзям на прізвисько Ася та Спайсі, щоб знайти заздалегідь схований імітаційний наркотик в речах курсантів. 

«Такі речовини-замінники ми використовуємо для тренування собак, щоб навчити їх шукати справжні наркотики у правопорушників. Наші напарники вдало знаходять заборонені речовини, які слідчі вилучають та скеровують на експертні дослідження», - зазначила старший інспектор-кінолог Олександра Єлісеєва.

«Наркотики згубно впливають на фізичне та психічне здоров'я людини, руйнують весь організм. Входячи в залежність, громадяни часто вдаються до неадекватних та необдуманих вчинків, з якими вам доведеться зіштовхнутися під час майбутньої служби в поліції, саме тому варто бути напоготові - володіти інформацією про наслідки вживання наркотиків та знати, як слід поводити себе з наркозалежними людьми», - підсумувала інспектор сектору ювенальної превенції Вікторія Авадані.

Одеське районне управління поліції №1 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux