Портал в режимі тестування та наповнення
Намагався відкупитися від покарання за знищення захисних лісових насаджень: тепер 26-річний житель Подільського району понесе відповідальність ще й за пропозицію та надання неправомірної вигоди поліцейським
Опубліковано 18 березня 2023 року о 11:00

Дії чоловіка кваліфіковані за ч.1 ст. 369 Кримінального кодексу України та ч.1 ст. 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Правопорушника виявила група реагування патрульної поліції в лісозахисній смузі за межами села Покровка. Він встиг спиляти і підготувати до транспортування кілька кленів.  Дозвільних документів у громадянина не було, тож правоохоронці роз’яснили йому, що за незаконну порубку лісових насаджень передбачена адміністративна та навіть кримінальна відповідальність. Аби уникнути її молодик запропонував поліцейським гроші, а почувши відмову, поклав три тисячі гривень у салон службового автомобіля.

Для документування протиправних дій чоловіка правоохоронці викликали слідчо-оперативну групу територіального підрозділу поліції, яка вилучила з місця події в якості речових доказів гроші, спиляну деревину і бензопилу.

Після проведення всебічного розслідування слідчі відділу поліції № 1 Подільського районного управління поліції під процесуальним керівництвом Любашівської окружної прокуратури висунули правопорушнику звинувачення у пропозиції службовій особі надати та наданні неправомірної вигоди за невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує та надає таку вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй влади. Цей злочин передбачений ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України і тягне за собою покарання у вигляді штрафу в розмірі від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17000 до 23800 гривень) або обмеження чи позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років.

«Визнавши докази, зібрані на етапі досудового розслідування, достатніми, слідчі підготували обвинувальний акт відносно фігуранта і скерували його до суду, який ухвалить рішення про покарання. Крім того, громадянин відповідатиме за незаконну порубку дерев згідно з ч. 1 ст. 65 КУпАП, за що на нього може бути накладений штраф в розмірі від тридцяти до шістдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 510 до 1020 гривень)», - повідомив начальник відділу  поліції № 1 Подільського районного управління поліції Володимир Міщан.

Відділ поліції № 1 Подільського РУП Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux