Портал в режимі тестування та наповнення
Надія Вікторівна Куніна – понад пів століття на службі в правоохоронних органах Одещини
Опубліковано 08 березня 2023 року о 09:45

У 1962-му році вона, 17-річною дівчиною, пішла шляхом тата, який служив у лавах міліції. Юначку посвятили у канцелярську справу, якій вона присвятила 60 років життя.

«Як Ви так довго змогли зберегти цікавість до однієї справи і не «вигоріти?», - найперше, про що ми запитали Надію Вікторівну. А вона відповіла дуже просто: «Нас в дитинстві вчили слову «треба». Треба працювати».

Надія Вікторівна пройшла післявоєнне загартування. Вона одеситка, але жартує, що випадково народилася в Дніпрі, коли мама після звільнення Одеси у 1945 році на півтори місяці поїхала туди до тата, який прямував вперед із військом.

Загалом у цій родині було шестеро дітей, і лише одна, Надія, пішла шляхом батька, що працював у правоохоронних органах.

«Тато служив, а мама доглядала за дітьми. Малими ми весь час гралися на вулиці (зараз дітей у дворах не побачиш, а тоді весь час ганяли). У мене був хороший тато, хороша мама, прадідусь, з яким ми любили гуляти в парку, прабабуся, яка всю війну ховала маму як дружину правоохоронця від окупантів, школа», - згадує наша співрозмовниця своє дитинство.

Завершивши навчання, Надія Вікторівна одразу пішла працювати. Каже: «Перші три роки працювала в адресному бюро реєстратором, кожен день займалася поштою, реєстрацією, відправками, знищенням документів, а в 1972 році, коли звільнилося місце в загальній канцелярії, пішла туди і працюю по сьогоднішній день. Ніколи не замислювалася, подобається мені, чи ні. Треба працювати».

Ось це відповідальне «треба» – до роботи ставитися відповідально, старатися, щоб було добре, а не абияк – Надія Вікторівна пронесла з собою протягом всього життя. Вона дуже вибаглива сама до себе і до інших. Водночас з усіма знаходить спільну мову.

«З діючими і багатьма колишніми працівниками, з якими починала працювати, я підтримую дружні стосунки. Дружба у нашого покоління дуже тісна. Молоді завжди допомагаю, підказую, уступаю дорогу», - говорить наша героїня.

До 2015 року старший прапорщик міліції Куніна Надія Вікторівна завідувала канцелярією, а у 70-річному віці передала керівництво молодим, сама ж, залишилася поряд на посаді діловода, помічницею, порадницею, наставницею.

Минулого року виповнилося 60 років, як Надія Вікторівна працює в правоохоронних органах Одещини. Питаємо: чи не жалкує про щось? Відповідає: лише про те, що хотіла здобути юридичну освіту і побоялася у колись складні для неї часи не впоратися.

«То було так давно. Сьогодні я вже нічого не боюся. І всім кажу – доньці, онукам, правнуку, молодим колегам – ніколи нічого не боятися, а бути чесними у всьому самим із собою та оточуючими. Чесність і порядність – те, що робить нас людьми, дає можливість іти по життю сміливо й бадьоро»

Відділ комунікації поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux