Портал в режимі тестування та наповнення
На Одещині засудили чоловіка, який п’яним на смерть збив пішохода незаконно привласненою автівкою і покинув місце ДТП
Опубліковано 18 вересня 2024 року о 17:00

Правопорушник проведе за ґратами вісім з половиною років. Також він позбавлений права керувати транспортним засобом на шість років.

Нагадаємо: подія сталася 21 квітня ввечері у місті Білгород-Дністровський. Правоохоронців та медиків викликали громадяни, які виявили на дорозі збитого 61-річного місцевого жителя. Травмованого унаслідок автопригоди чоловіка госпіталізували до міської лікарні, але за декілька годин від отриманих чисельних травм він помер.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що 26-річний містянин, працюючи на станції технічного обслуговування, в стані сп’яніння без дозволу власника взяв покататися легковий автомобіль «Mercedes», який перебував на обслуговуванні в автомайстерні. Рухаючись вулицею Переможненська зі швидкістю 124 км/год, він здійснив наїзд на пішохода, який перетинав дорогу у невстановленому місці. Усвідомивши, що збив людину, водій не зупинився, аби надати допомогу потерпілому, а поїхав далі. Тікаючи з місця події, правопорушник не впорався з керуванням, в’їхав в огорожу приватного домоволодіння, покинув пошкоджену автівку і пішов у бік роботи.

Перевірка правопорушника на стан сп’яніння показала, що вміст алкоголю в його організмі перевищував допустиму норму майже у дев’ять разів. Поліцейські затримали чоловіка в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Надалі суд задовольнив клопотання слідчих та обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Слідчі помістили автомобіль на арештмайданчик та призначили низку судових експертиз.

Як зазначив начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський, зібравши достатньо доказів, правоохоронці висунули фігуранту обвинувачення за ч. 3 ст. 289, ч. 3 ст. 286-1 та ч. 1 ст. 135 Кримінального кодексу України. Мова йде про незаконне заволодіння транспортним засобом, яке завдало великої матеріальної шкоди; порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, якщо вони спричинили смерть потерпілого; завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває у небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження, якщо той, хто залишив без допомоги, сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан.

«Обвинувальний акт ми скерували до суду, який, дослідивши матеріали провадження, визнав обвинуваченого винним і призначив йому покарання у вигляді восьми з половиною років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом на строк шість років», - додав  Павло Бобчинський.

Правоохоронці вкотре наголошують на неухильному дотриманні правил дорожнього руху усіма його учасниками. Водіїв закликаємо не сідати за кермо у стані сп’яніння, дотримуватися швидкісного режиму, бути уважними, а пішоходів – перетинати проїжджу частину дороги виключно у встановлених місцях і в темну пору доби кріпити на одяг світлоповертальні елементи, аби бути помітними водіям.

Білгород-Дністровський районний відділ поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux