Портал в режимі тестування та наповнення
На Одещині у закладах освіти відкрили ще три класи безпеки
Опубліковано 18 вересня 2023 року о 14:45

У новостворених спеціалізованих кабінетах поліцейські провели спільний урок з медиками та рятувальниками.

Класи безпеки відтепер мають учні Татарбунарського ліцею імені Василя Тура та Арцизького й Виноградівського ліцеїв. Це інтерактивний простір, організований для якісного та цікавого навчання дітей правилам безпеки життєдіяльності, тренувань з питань цивільного захисту, відпрацювання навичок надання першої медичної допомоги в умовах надзвичайних ситуацій тощо.

«Єдиний урок з безпеки» у Татарбунарському ліцеї спільно з медиками та рятувальниками провела інспекторка ювенальної превенції Білгород-Дністровського районного відділу поліції Марія Бєла. Представники спецслужб розповіли дітям правила дорожнього руху, пожежної та мінної безпеки, показали пізнавальні відео та роздали тематичні розмальовки. Також гості нагадали учням правила безпеки у побуті та на вулиці, алгоритм дій під час оголошення сигналу «Повітряна тривога», номери телефонів екстрених служб.

«Діти захопливо розповідали нам про те, як дотримуються основних правил безпеки, про свій досвід та випадки, коли їм доводилося бачити порушення й робити зауваження громадянам», - розповіла про захід ювенальна поліцейська територіального відділу поліції Марія Бєла. 

А на відкриття класів безпеки до Арцизького та Виноградівського ліцеїв завітали поліцейський офіцер громади Сергій Жарких і дільничні інспектори поліції Іван Георгієв та Денис Лазарєв. Вони з представниками інших спецслужб ознайомили хлопчиків та дівчаток з оснащенням класів, провели зонованими локаціями, продемонстрували навички надання долікарської допомоги, розповіли, як треба поводитися при пожежах, виявленні небезпечних предметів та в інших екстремальних ситуаціях.


«Забезпечити обізнаність молоді в питаннях особистої безпеки, життєдіяльності, ще й у період воєнного стану – наш обов’язок, адже діти – наше майбутнє. Тож подібні заходи та зустрічі стануть традиційними», - заначив поліцейський офіцер громади Сергій Жарких.

Нагадаємо, що всеукраїнський проєкт «Клас безпеки» реалізується в рамках ініціативи МВС, Нацполіції, ДСНС та МОН України.

Відділ комунікації поліції Одещини 

(за матеріалами територіальних підрозділів поліції)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux