Портал в режимі тестування та наповнення
На Одещині у навчальних закладах з’явились ще три «Класи безпеки»
Опубліковано 23 лютого 2024 року о 09:30

Їх відкрили на базі Біляївського ліцею № 1 Одеського району та Коноплянського й Петровірівського ліцеїв Березівського району.

Спеціалізовані шкільні кабінети містять усе необхідне обладнання та наочні матеріали для проведення цікавих уроків з пожежної та мінної безпеки, правил дорожнього руху, домедичної допомоги, цивільного захисту, здорового способу життя та інших тем, що стосуються безпеки дітей.

На відкриття «Класів безпеки» до освітян завітали представники влади, Національної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій. Ювенальні поліцейські та рятувальники провели з учнями молодших класів перші уроки.

Правоохоронці нагадали дітлахам, як безпечно перетинати дорогу. Зауважили: тільки на зелений знак світлофора, по пішохідному переходу, переконавшись, що водії транспортних засобів їх помітили і зупиняються.

Також малечу навчили правильно поводитися з підозрілими та явно небезпечними знахідками. Не наближатися та не брати їх у руки, а сказати про них дорослим.

Порядок дій під час отримання сигналу «Повітряна тривога» теж повторили. Малеча засвоїла його до автоматизму.

«Наше завдання – навчити дітей піклуватися про себе, знати, що шкодить їхньому здоров’ю, та уникати цих небезпек, вміти захистити себе у надзвичайних ситуаціях, зокрема в умовах війни, у яких ми котрий рік живемо», - зазначили інспектори ювенальної превенції Березівського районного відділу поліції Ірина Котормус та Наталя Шип.

Окрім питань безпеки діти матимуть можливість довідатися чимало нового про роботу поліцейських, рятувальників, медиків, військових, які, власне, проводитимуть із ними заняття. Можливо, це допоможе їм з вибором майбутньої професії.

«Всеукраїнський проєкт «Клас безпеки» дуже необхідний в нашому сьогоденні. Для нас – це нові можливості якісно та цікаво дати дітям знання й навички, які можуть врятувати їм життя», - підсумував начальник сектору ювенальної превенції Одеського районного управління поліції № 2 Олександр Маренченко.

Відділ комунікації поліції Одещини 

(за матеріалами ОРУП № 2 та Березівського РВП)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux