Портал в режимі тестування та наповнення
На Одещині триває підготовка до нового навчального року та втілення безпекових проєктів
Опубліковано 19 серпня 2023 року о 10:45

«Клас безпеки» – всеукраїнський проєкт, який реалізується в рамках ініціативи МВС, Нацполіції, ДСНС та МОН України, втілили в одній із ізмаїльських гімназій.

Нагадаємо: він передбачає створення у закладах освіти навчально-інтерактивних кабінетів, у яких школярі отримуватимуть знання та навички з безпеки життєдіяльності, рятування в умовах надзвичайних ситуацій, підготовку з питань цивільного захисту.

На відкритті спеціалізованого класу в Ізмаїлі були всі, хто брав участь у його створенні – освітяни, діти, батьки, поліцейські, рятувальники. 

Заступник директора з виховної роботи Ірина Калачова подякувала присутнім, особливу увагу звернула на актив старшокласників, які взяли участь в організації та підготовці урочистої програми. Дітей відзначили подяками.  

Співробітники Ізмаїльського районного відділу поліції провели перший урок у класі безпеки, на якому повторили з гімназистами правила дорожнього руху, пожежної та мінної безпеки, номери телефонів екстрених служб, алгоритм дій у різних надзвичайних ситуаціях. Зокрема, як діяти в разі оголошення сигналу «Повітряна тривога».

Аби закріпити отриманні знання поліцейські разом з дітьми пограли в інтерактивні ігри, під час яких обіграли небезпечні ситуації та відповіли на запитання, які виникали у хлопців і дівчат. 

«Формування у дітей культури поведінки – одне із основних завдань дорослих. У класі безпеки учні матимуть змогу з різними фахівцями відпрацьовувати навички у різних ситуаціях. Це зробить молодь обізнанішою у питаннях збереження свого здоров’я та життя, дозволить бути впевненішою у своїх силах, уникати травм і нещасних випадків. Ще набуті знання допоможуть дітям заздалегідь визначитися із вибором професії, пов’язаної з наданням допомоги людям», - зазначила інспекторка сектору ювенальної превенції відділу превенції Ізмаїльського  районного відділу поліції Лариса Анчева.

Зазначимо, що в Ізмаїльському районі вже відкрито 19 класів безпеки. На Одещині безпековий проєкт набирає обертів. 

Нагадаємо: нещодавно у Болградському районі напередодні навчального року теж відкрили ще один клас безпеки.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux