Портал в режимі тестування та наповнення
На Одещині судитимуть чотирьох жителів Роздільнянського району за систематичне домашнє насильство
Опубліковано 07 жовтня 2024 року о 17:10

Чоловіки кривдили дружин, співмешканок, колишніх. Обвинувальні акти відносно правопорушників скеровані до суду. За скоєне їм загрожує до двох років позбавлення волі.

51-річний житель Новоборисівської ОТГ через побутові негаразди робив нестерпним життя дружини, висловлювався на її адресу нецензурною лайкою та погрожував фізичною розправою. А 31-річний житель тієї ж громади ображав колишню дружину, коли мова заходила за виховання спільної доньки. Ще двоє чоловіків 55-ти та 49-ти років з Великомихайлівської та Затишанської громад зловживали спиртними напоями і кривдили дружину та співмешканку. Один безпідставно чіплявся до жінки, другому не подобалися зауваження щодо пияцтва.

Потерпілі неодноразово зверталися в поліцію з проханням вплинути на агресорів. Поліцейські поставили чоловіків на профілактичний облік, складали відносно них протоколи за ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та виносили їм термінові заборонні приписи. Відносно одного правопорушника згодом розпочали провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України і висунули фігуранту обвинувачення у систематичному домашньому насильстві. Суд, розглянувши адміністративні та кримінальні матеріали, призначив правопорушникам покарання у вигляді штрафів та громадських робіт.

«Втім, поведінка чоловіків не змінилася, протиправні дії усіх набули систематичного характеру. Відтак, після чергових звернень жінок та збору доказів, ми висунули правопорушникам обвинувачення в умисному систематичному вчиненні психологічного насильства щодо осіб, з якими винні перебувають у сімейних відносинах, а також колишнього подружжя, що призводить до психологічних страждань та погіршення якості життя потерпілих. Досудові розслідування, які тривали під процесуальним керівництвом Роздільнянської окружної прокуратури, ми завершили і обвинувальні акти за ст. 126-1 Кримінального кодексу України скерували до суду. Тепер за скоєне чоловікам загрожує до двох років позбавлення волі», - повідомив слідчий територіального відділу поліції Володимир Атанасов.

Поліцейські закликають громадян не терпіти домашніх кривдників. 

Якщо ви потерпаєте від фізичного, психологічного, сексуального чи економічного насильства в сім’ї, не замовчуйте, а відразу звертайтеся по допомогу до територіального підрозділу поліції або телефонуйте на спецлінію «102». Також цілодобову консультацію та підтримку постраждалим надають на урядовій гарячій лінії з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей за номерами 1547 та 116-123. 

Максимально вичерпну інформацію щодо домашнього насильства, підтримку та допомогу в цьому питанні надасть чат-бот МВС police_helpbot.

Роздільнянський районний відділ поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux