Портал в режимі тестування та наповнення
На Одещині правоохоронці викрили на корупції керівну особу одного з управлінь експертиз та досліджень Держмитслужби
Опубліковано 25 лютого 2023 року о 11:00

Чоловіка затримали після отримання 600 доларів хабаря. Ці гроші він вимагав від суб’єкта господарювання за не створення штучних перешкод під час проведення досліджень зразків вантажів, які той привозив з-за кордону. Правопорушнику загрожує позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю. 

Встановлено, що начальник одного з управлінь експертиз та досліджень Держмитслужби з метою особистого систематичного збагачення під час виконання експертних досліджень по зразках вантажу, завезеного із сусідньої країни представником підприємства з Дніпропетровської області, висунув чоловіку вимогу сплатити йому 300 доларів США за безперешкодне завершення роботи, і в подальшому сплачувати йому особисто аналогічну неправомірну вигоду щоразу під час імпортування вантажу.

Посадовця затримали після отримання від суб’єкта господарювання 600 доларів хабаря.

За наявності достатніх доказів, які зібрали правоохоронці, поліцейські повідомили чоловіку про підозру у скоєнні правопорушення, що передбачене ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Йдеться про одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за не вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище. Цей злочин карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Підозрюваного затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Заходи проводили слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів Слідчого управління ГУНП в Одеській області за оперативним супроводом Служби безпеки України та під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux