Портал в режимі тестування та наповнення
На Одещині правоохоронці викрили керівника державної виконавчої служби в одержанні неправомірної вигоди
Опубліковано 23 листопада 2022 року о 15:20

Посадовець отримав 600 доларів США від учасника виконавчого провадження за повернення йому грошей боржником на «вигідних» умовах й за «прискореною» процедурою.

Задокументували протиправні дії чоловіка слідчі відділення поліції № 4 Одеського районного управління поліції № 2 за оперативним супроводом Управління Служби безпеки України в Одеській області та під процесуальним керівництвом Доброславської окружної прокуратури.

Правоохоронці встановили, що начальник одного з відділів державної виконавчої служби в Одеській області зажадав підзаробити на чоловікові, що звернувся до суду з позовною заявою про стягнення боргу зі знайомого, якому позичив на пів року під 3 % річних 20 тисяч доларів США і не отримав їх назад.

Суд задовольнив позовні вимоги громадянина, і він звернувся до державної виконавчої служби для відкриття виконавчого провадження. А фігурант, будучи обізнаним у суті справи, переслідуючи мету власного збагачення, почав відмовляти чоловіка від офіційної процедури стягнення з боржника грошей, запевняти, що вона є невигідною, оскільки борг йому повертатимуть у гривнях, та довготривалою, і пропонувати з використанням наданих йому державою повноважень «натиснути» на боржника, щоб той повернув кошти одразу й у доларах.

За свої дії чиновник зажадав 3 % від суми боргу.

Надалі посадовець здійснив обіцяні заходи і отримав за це неправомірну вигоду у розмірі 600 доларів США.

Маючи достатньо підстав, слідчі повідомили чоловіку про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Йдеться про одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дії з використанням наданої їй влади та службового становища. Такий злочин карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Слідство триває.

Відділ комунікації поліції Одеської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux