Портал в режимі тестування та наповнення
На Одещині правоохоронці відправили на лаву підсудних організовану злочинну групу, яка привласнила понад 7,5 млн грн, виділених державою на будівництво амбулаторій сімейної медицини
Опубліковано 31 серпня 2023 року о 10:00

Правопорушникам висунули обвинувачення в організації заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах, організації складання завідомо неправдивих офіційних документів та організації розпорядження майном, одержаним злочинним шляхом. Їм загрожує до 12-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Як повідомлялося раніше, слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області спільно з працівниками Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури викрили організовану злочинну групу, до складу якої входили службові особи Управління капітального будівництва Одеської обласної державної адміністрації та зареєстрованого у Києві товариства з обмеженою відповідальністю, яке спеціалізується на будівництві житлових і нежитлових будівель

В ході кропіткої роботи правоохоронців було встановлено, що зловмисники забезпечували собі виграші у відкритих торгах на закупівлю місцевим органом державної виконавчої влади робіт з будівництва амбулаторій загальної практики, укладали договори між Управлінням капітального будівництва та будівельною фірмою, отримували аванс і створювали видимість виконання взятих на себе зобов’язань. Натомість в облікову будівельну документацію вони вносили відомості із завищеними обсягами виконаних будівельних робіт як з метою неправомірного заліку авансових платежів, так і для перерахування бюджетних коштів на рахунки будфірми за роботи, які фактично не виконувалися.

У такий спосіб правопорушники з травня по грудень 2021 року заволоділи бюджетними коштами на загальну суму понад 7 500 000 гривень, виділених на будівництво амбулаторій в Ізмаїльському, Подільському та Одеському районах. Крім того, було встановлено, що доходи, одержані злочинним шляхом, вони легалізовували, зокрема шляхом придбання автомобілів преміум-класу.

«Зібравши докази і визнавши їх достатніми, правоохоронці висунули учасникам ОЗГ обвинувачення в організації заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах, у тому числі повторно (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України), організації складання завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 ККУ) та організації розпорядження майном, одержаного злочинним шляхом, у тому числі вчинення правочину з таким майном (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 209 ККУ). Обвинувальні акти відносно п’яти осіб скеровані до суду, ще одна особа – у розшуку. Максимальне покарання, яке загрожує правопорушникам, відповідно до санкцій даних статей – позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна», - зазначив начальник слідчого управління ГУНП в Одеській області Сергій Коновальчук.

На майно, здобуте ОЗГ злочинним шляхом, накладено арешт. Суд буде приймати рішення щодо його конфіскації та повернення державі. 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux