Портал в режимі тестування та наповнення
На Одещині правоохоронці скерували до суду обвинувачення організованій злочинній групі осіб, які виготовляли сурогатний алкоголь та продавали під виглядом брендового
Опубліковано 20 вересня 2022 року о 15:58

Зловмисники – двоє мешканців Роздільнянського району та їхній знайомий з Одеси. Задокументували злочинну діяльність громадян співробітники управління стратегічних розслідувань в Одеській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України. Тепер правопорушникам загрожує до п’яти років позбавлення волі.

На початку року поліцейські з’ясували, що на території домоволодіння 39-річного мешканця Розільнянщини почав функціонувати підпільний цех, в якому виготовляли сурогатну алкогольну продукцію, змішуючи етиловий спирт з водою та додаючи барвники і ароматизатори. Така суміш реалізовувалася під виглядом продукції відомих світових марок.

В ході реалізації отриманої інформації правоохоронці встановили: ініціатором кустарної алкогольної індустрії був господар обійстя. До просування свого бізнесу він залучив двох знайомих – 47-річну односельчанку та 43-річного одесита.

Правоохоронці вилучили у зловмисників 200 трилітрових тетра-паків сурогатної горілки під час спроби збути її за 60 тисяч гривень, а під час проведення санкціонованих заходів за місцями виготовлення, фасування, зберігання та реалізації алкогольної продукції – кілька ємностей, наповнених спиртовою сумішшю під виглядом віскі та коньяку, етиловий спирт, барвники, спиртометри, лійки, шланги, ваги, бочки, апарат для виготовлення алкогольних напоїв, знаряддя для змішування та розведення барвників, фільтри для очищення води, картонні пакування з етикетками, термоклей для поклейки тетра-паків, активоване вугілля та інше знаряддя, що забезпечувало весь цикл виготовлення алкогольної продукції.

За результатами досудового розслідування детективи Слідчого управління ГУНП в Одеській області під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури повідомили фігурантам про підозру у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч.ч. 1,2 ст. 204 Кримінального кодексу України, та скерували обвинувальний акт до суду.

Йдеться про незаконне виготовлення, зберігання з метою збуту, а також збут підакцизних товарів організованою злочинною групою.

Цей злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux