Портал в режимі тестування та наповнення
На Одещині поліцейські викрили групу осіб, які за грошову винагороду організували незаконний канал переправлення за кордон чоловіків призовного віку
Опубліковано 11 січня 2023 року о 09:00

Від 1500 до 3800 доларів США брали правопорушники з «ухилянтів», яких консультували щодо втечі з України, супроводжували на своєму автомобілі до кордону з сусідньою державною, вказували подальший піший маршрут в обхід пунктів пропуску.

Викрили зловмисників у ході оперативно-розшукових заходів і негласних слідчих дій співробітники управління міграційної поліції Одещини, Білгород-Дністровського районного відділу поліції та прикордонники.

Правоохоронці встановили, що двоє жителів Одеси та один житель Подільського району віком 24, 31 та 37 років з метою швидкого, але незаконного збагачення, вступили у змову і почали вишукувати в телефонних месенджерах чоловіків призовного віку, яким тимчасово обмежено право на виїзд з території України. Спільники пропонували громадянам платні послуги щодо переправлення до Республіки Молдови. Відповідно до розподілених ролей, зловмисники надавали консультації клієнтам, визначали місця перетину кордону і супроводжували до них.

Так фігуранти підшукали трьох «ухилянтів» з Одещини, Вінниччини та Івано-Франківщини. Кожного з них вони зустріли на ринку «Привоз», відвезли до кордону з Молдовою і, проконсультувавши з приводу порядку обходу блокпостів та прикордонних нарядів, вказали напрямок руху до державного кордону України. Там усіх їх поліцейські та прикордонники й затримали.

На місці у зловмисників вилучили 4300 доларів США, а під час санкціонованого обшуку за місцем мешкання - ще 10 300 доларів. Також були арештовані автомобілі, на яких спільники перевозили клієнтів.

Зібравши достатню доказову базу злочинної діяльності фігурантів, слідчі Білгород-Дністровського районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури повідомили чоловікам про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України, тобто в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництві такими діями, сприянні їх вчиненню порадами та вказівками, наданням засобів, вчинених щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб, повторно, з корисливих мотивів.

Цей злочин карається позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Підозрюваних затримали в порядку статті 208 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

Триває слідство.


Білгород-Дністровський районний відділ поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux