Портал в режимі тестування та наповнення
На Одещині поліцейські відправили на лаву підсудних чоловіка, який допустив ДТП і загибель дружини
Опубліковано 14 жовтня 2023 року о 11:30

Унаслідок допущення зіткнення легкового автомобіля, яким пересувалася подружня пара, з вантажівкою жінка отримала важкі травми. За життя потерпілої лікарі боролися декілька діб але, на жаль, марно. За скоєне керманичу легковика загрожує позбавлення волі та права керування транспортними засобами.

Подія сталася наприкінці квітня у селі Спаське Татарбунарської територіальної громади на трасі Одеса – Рені. Під час досудового розслідування слідчі територіального підрозділу поліції встановили, що 75-річний місцевий житель, керуючи легковим автомобілем «Mazda», під час виїзду на нерегульованому перехресті з другорядної дороги, не надав перевагу вантажному автомобілю з напівпричепом «MAN» під керуванням 55-річного жителя Полтавщини, що рухався головною дорогою, та допустив зіткнення із ним.

Унаслідок ДТП 69-річна дружина водія «Mazda», яка знаходилася на пасажирському сидінні, травмувалася і була госпіталізована до міської лікарні, де за три дні від отриманих травм померла. Згідно з висновками судово-медичної експертизи, смерть потерпілої настала унаслідок поліорганної недостатності, що спричинили травми грудної клітки і живота з переломами ребер та забоями й розривами внутрішніх органів.

Водії обох транспортних засобів не постраждали. Їх перевірили на стан сп’яніння – вони були тверезими.

«Після проведення низки довготривалих експертиз та інших слідчих дій слідчі під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури висунули правопорушнику обвинувачення за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого. Досудове розслідування поліцейські завершили і обвинувальний акт скерували до суду. Правопорушнику загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого», - прокоментував т.в.о. начальника відділення поліції № 2 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Едуард Коломієць.

Правоохоронці наголошують на неухильному дотриманні ПДР та зазначають, що під час руху водій зобов’язаний бути уважний, стежити за дорожньою обстановкою і не відволікатися від керування транспортним засобом. На перехресті нерівнозначних доріг водій транспортного засобу, що рухається другорядною дорогою, повинен дати дорогу транспортним засобам, які наближаються до даного перехрестя по головній дорозі, незалежно від напрямку їх подальшого руху.

Білгород-Дністровський районний відділ поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux