Портал в режимі тестування та наповнення
На Одещині поліцейські разом із громадами продовжують реалізовувати безпекові проєкти
Опубліковано 17 лютого 2023 року о 12:15

Вчора, 16 лютого, в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області відбулося засідання, на якому учасники обговорили проміжні результати впровадження в регіоні проєктів «Поліцейський офіцер громади» та «Безпечне дитинство», принципи подальшої співпраці, перспективні завдання і підписали меморандум про співпрацю та партнерство між ГУНП в Одеській області, ГУ ДСНС в Одеській області, Департаментом освіти і науки Одеської ОДА та Окнянською селищною радою.

У заході взяли участь керівник поліції Одещини Микола Семенишин, т.в.о. начальника ГУ ДСНС в Одеській області Ігор Будаленко, директор Департаменту освіти і науки Одеської ОДА Олександр Лончак, голови територіальних громад Одеської області, керівники управління превентивної діяльності та ювенальної превенції поліції, спеціалісти з безпеки в освітньому середовищі, поліцейські офіцери громад.

Начальник ГУНП в Одеській області Микола Семенишин розповів про результати роботи поліції південного регіону у 2022 році, зазначивши, що поліцейські забезпечили стабільність на Одещині у цей непростий час і не допустили зросту злочинності. Генерал поліції третього рангу наголосив, що – це результат співпраці співробітників Національної поліції з Національною гвардією, Збройними Силами України, територіальною обороною, іншими правоохоронними органами, обласною військово-цивільною адміністрацією, органами місцевого самоврядування, громадськими формуваннями, рятувальниками, освітянами, громадами.

«Безпека громадян була, є і завжди буде одним з найважливіших напрямків нашої діяльності. Ключ до покращення тенденцій у цій сфері полягає саме в кооперації та злагодженій роботі різних інституцій, тому, попри розпочату російською федерацією війну, ми продовжуємо, зокрема  реалізовувати низку безпекових проєктів, таких як «Поліцейський офіцер громади», «Безпечне дитинство», які гарно себе зарекомендували», - звернувся до присутніх Микола Семенишин.

Під час підбиття проміжних підсумків щодо впровадження проєкту «Поліцейський офіцер громади», на нараді йшлося про те, що на теперішній час, завдяки налагодженій та плідній співпраці з органами місцевого самоврядування з 37 територіальними громадами підписані Меморандуми про співпрацю та партнерство, які виявили бажання та мають фінансову спроможність брати участь у проєкті. За результатами чотирьох конкурсних відборів на посади поліцейських офіцерів громад було відібрано та призначено 34 поліцейських у 24 територіальні громади. При цьому, на теперішній час п’ять працівників поліції, які успішно пройшли всі етапи конкурсного відбору, направлені на навчання у місто Вінницю, по завершенню якого будуть призначені на посади поліцейських офіцерів Татарбунарської, Білгород-Дністровської, Балтської ОТГ. Одночасно три працівника поліції, які вже завершили навчання у грудні 2022 року, найближчим часом будуть призначені на посади ПОГів Теплодарьскої, Маяківської та Ренійської ОТГ. Також завдяки плідній співпраці з органами місцевого самоврядування у 2022 році на території Одеської області було відкрито шість поліцейських станцій.

Ще одним важливим питанням, яке обговорили присутні на нараді, стосувалося створення простору безпеки у школах та інших закладах, де навчаються діти і молодь.

З цією метою, в рамках проєкту «Безпечне дитинство», що реалізується Національною поліцією України, Державною службою України з надзвичайних ситуацій, органами місцевого самоврядування, закладами загальної середньої освіти, у закладах освіти почали відкриватися «Класи безпеки». На території 15 територіальних громад Одеської області вже відкрито 39 таких кімнат. Також заклади освіти облаштовуються системою тривожних оповіщень – тривожною кнопкою, охоронною сигналізацією, камерами відеонагляду, арками металодетекторів тощо. Наразі під охорону Управління поліції охорони в Одеській області взято 643 заклади освіти області. І, звичайно, набув своєї актуальності та реалізувався проєкт «Спеціаліст із безпеки в освітньому середовищі». Відповідні меморандуми про співпрацю та партнерство були підписані з Савранською, Вигодянською, Подільською та Нерубайською територіальними громадами, а нині до них долучилася й Окнянська ОТГ. 

Урочисте підписання меморандуму про співпрацю та партнерство між ГУНП в Одеській області, ГУ ДСНС в Одеській області, Департаментом освіти і науки Одеської ОДА та Окнянською селищною радою відбулося під час сьогоднішньої наради. Наразі у 12-ти закладах загальної середньої освіти області працює чотири спеціаліста із безпеки в освітньому середовищі, які у плідній взаємодії з поліцейськими та рятувальниками області втілюють у життя новий формат забезпечення безпечного освітнього середовища. Протягом січня цього року проходив третій етап подачі анкет територіальними громадами для участі у проєкті, подали відповідні анкети Чорноморська, Куяльницька, Таїровська, Доброславська, Окнянська, Вигодянська сільські, селищні та міські територіальні громади.

Присутні зазначили, що у громадах добре налагоджено спільну роботу вихователів безпеки з органами виконавчої влади, поліцейськими, рятувальниками і закладами освіти. У кожному закладі освіти розроблено плани роботи, проводяться спільні профілактичні заходи. Основна кількість закладів освіти працює в очному режимі, що дозволяю спеціалістам із безпеки в освітньому середовищі повною мірою використовувати свій потенціал та вживати заходи, направлені на попередження негативних явищ в освітньому середовищі.

Учасники зустрічі обговорили принципи подальшої співпраці, головна мета якої – забезпечити безпечний клімат на території своєї громади.

Завершилася зустріч відвідинами оновленого музею правоохоронних органів Одещини.

Відділ комунікації поліції Одещини 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux