Портал в режимі тестування та наповнення
На Одещині поліцейські продовжують фіксувати факти порушення норм чинного законодавства у сфері продажу неповнолітнім тютюнових та алкогольних виробів
Опубліковано 31 січня 2023 року о 10:20

За останній тиждень ювенальні поліцейські Одеського районного управління поліції № 2 під час проведення профілактичних заходів на території обслуговування задокументували реалізацію тютюнових виробів неповнолітнім у Теплодарівській та Яськівській громадах.

В одному з продуктових магазинів у Теплодарівській громаді правоохоронці зафіксували, як 63-річна продавчиня продала пачку цигарок 17-річному хлопцю. Жінка не поцікавилася віком юнака, хоча норми чинного законодавства щодо заборони продажу тютюнових виробів та алкогольних напоїв дітям їй були відомі.

Подібна ситуація сталася за кілька днів і в одному з магазинів Яськівської громади. Там 44-річна працівниця торговельного закладу теж продала 17-річному юнакові цигарки, не запитавши про вік.

«В обох випадках відносно жінок поліцейські склали протоколи за ч. 2 ст. 156 (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згоряння) КУпАП. Нині адміністративні матеріали скеровані на розгляд до адміністративних комісій», – повідомив начальник сектору ювенальної превенції Одеського районного управління поліції № 2 Олександр Маренченко. 

Правоохоронці нагадують: відповідно до чинного законодавства, продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, тютюнових виробів, електронних сигарет, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння особі, яка не досягла 18-річного віку, заборонений і тягне за собою накладення штрафу від чотирьохсот до восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 6800 – 13600 гривень. Якщо у продавця виникли сумніви щодо досягнення повноліття покупцем, він повинен попросити пред’явити паспорт громадянина України або інший документ, що підтверджує вік. У разі відмови надати такий документ продаж зазначеного товару забороняється.

Одеське районне управління поліції № 2 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux