Портал в режимі тестування та наповнення
На Одещині поліцейські повідомили про підозру трьом підрядникам, які привласнили майже 700 тис. грн бюджетних коштів під час ремонту шкільного укриття
Опубліковано 12 грудня 2023 року о 10:30

За скоєне зловмисникам загрожує позбавлення волі.

В ході слідства поліцейські встановили, що фізична особа підприємець та два директори товариств з обмеженою відповідальністю лише частково виконали підписані з однією із сільрад Білгород-Дністровського району договори на виконання ремонтних робіт споруди цивільного захисту у місцевому закладі освіти. Натомість правопорушники виготовляли завідомо неправдиві облікові документи, в яких вказували виконання повного обсягу взятих на себе зобов’язань, а вартість ремонтних робіт та використаних будівельних матеріалів відповідно завищували. 

Не переконавшись у повноті фактичного виконання підрядниками робіт, посадовиця сільради підписувала сфальсифіковані акти про їх приймання. Внаслідок цього на рахунки ФОП та двох ТОВ безпідставно було перераховано з бюджету майже 700 тис. гривень.

Викрили правопорушників слідчі Білгород-Дністровського районного відділу поліції спільно з працівниками управлінь протидії кіберзлочинам та стратегічних розслідувань в Одеській області НПУ за сприяння співробітників управління кримінального аналізу ГУНП в Одеській області.

«Слідчі під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури повідомили підприємцю про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою, тобто шахрайстві, у тому числі вчиненому повторно, та у підробленні офіційних документів, які видаються та посвідчуються громадянином-підприємцем і які надають права, з метою його використання останнім, зокрема і повторно. Ці правопорушення кваліфікуються за ч.ч. 1, 2 ст. 190 та ч.ч. 1, 3 ст. 358  Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке передбачають санкції даних статей, – позбавлення волі на строк до п’яти років. А от двом директорам ТОВ повідомлено про підозру у внесенні службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей та у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому в умовах воєнного стану, зокрема повторно. Ці правопорушення кваліфікуються за ч. 1 ст. 366 та ч. 4 ст. 191 ККУ і тягнуть за собою покарання – до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років», - прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Досудове слідство триває.

Нагадаємо, колишній головній розпорядниці коштів місцевого бюджету правоохоронці вже повідомили про підозру у службовій недбалості.

Білгород-Дністровський районний відділ поліції Одеської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux