Портал в режимі тестування та наповнення
На Одещині двоє поліцейських офіцерів громади оперативно надали допомогу людям, які опинилися у складній ситуації
Опубліковано 26 серпня 2023 року о 10:30

“Шериф” Авангардівської ОТГ Станіслав Сунь допоміг хворому на цукровий діабет чоловіку, який випадково зачинився у ванній кімнаті і провів у ній без ліків близько п’яти годин. А офіцер Фонтанської ОТГ Петро Кицнак, вчасно встановивши загоряння у приватному маєтку, попередив масштабну пожежу та травмування господарів з дитиною та їхніх сусідів.

О п’ятій годині ранку на мобільний телефон поліцейського офіцера Авангардівської територіальної громади  Станіслава Суня зателефонували мешканці житлового масиву Артвіль і повідомили, що на 12 поверсі з сусідньої квартири вони чують стукання у стіни і ніби хтось просить допомоги. Оскільки правоохоронець проживає на території обслуговування, за дві хвилини він вже був біля заявників. На місці старший лейтенант поліції з’ясував, що з ними по сусідству проживає іноземець віком, приблизно, 60 років, який  хворіє на цукровий діабет. “Шериф” спробував догукатися до чоловіка та потрапити у квартиру, проте зусилля були марними, а стукіт по стінах не вщухав. Розуміючи, що з господарем квартири щось сталося, і він може потребувати допомоги, поліцейський викликав на місце карету швидкої допомоги, співробітників ДСНС та додатковий екіпаж поліції. Всі служби спрацювали чітко та злагоджено - деблокували двері до квартири та ванної кімнати, де, як виявилося, ненароком, через зламаний замок, зачинився хворий на цукровий діабет  іноземець, і визволили його. На щастя, за п’ять годин, які чоловік провів у заперті, нічого не сталося, госпіталізація йому не знадобилася.    

“Головне, що все скінчилося добре. Небезпека минула, нині життю чоловіка нічого не загрожує. Я отримав в нагороду добру посмішку, чоловіче рукостискання та thank you so much, Ukrainian policeman, і з гарним настроєм повернувся на своє робоче місце, щоб надалі допомагати людям”, - зазначив поліцейський Станіслав Сунь.    

А от поліцейський офіцер Фонтанської територіальної громади  Петро Кицнак під час патрулювання села Олександрівка помітив в далині дим і відразу направився перевірити, що горить. Підполковник поліції швидко з’ясував, що в одному із домоволодінь сталося займання у прибудованій до житлового будинку споруді, де знаходилася майстерня господаря. Полум’я дуже швидко поширювалося, і правоохоронець негайно викликав співробітників ДСНС, а сам, не гаючи часу, евакуював господарів з дитиною та мешканців сусідніх будинків, адже була загроза поширення вогню і на їхні оселі, і вимкнув всі газо-електро прилади в будинку. Завдяки злагодженій і чіткій роботі поліцейського, вогнеборців та сусідів, пожежу вдалося швидко ліквідувати у межах прибудови, не давши поширитися далі.    

“27 років я працюю на території, яку нині обслуговую, і місцевих жителів вважаю своєю великою сім’єю. Тому їхня біда – це черговий виклик для мене особисто, не гаяти час і надати допомогу”, - сказав поліцейський Петро Кицнак.

 “Саме на прикладі вчинків цих двох правоохоронців ми маємо будувати свою щоденну роботу. Станіслав та Петро показали, що означає відповідальне ставлення до своїх службових обов’язків, як потрібно чітко і правильно приймати рішення та в жодному випадку не залишатися осторонь чужої біди», -  зазначив начальник відділу взаємодії з громадами управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Одеській області Тарас Шуляк.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux