Портал в режимі тестування та наповнення
На Одещині поліцейські викрили шістьох зловмисників, які обкрадали і чужих, і знайомих, і навіть родичів
Опубліковано 06 квітня 2022 року о 15:46

Крали гроші, банківські картки, цінні і дріб’язкові речі, за що тепер будуть притягнуті до відповідальності за статтями 185 та 357 Кримінального кодексу України.

40-річний громадянин однієї з країн Закавказзя обікрав квартиру одеситки, з якою познайомився в інтернеті. Жінка запросила чоловіка в гості, а коли заснула, він залишив після себе голі стіни, забравши навіть засоби гігієни. Загальна сума збитку, завданого потерпілій, перевищила 80 тисяч гривень. Оперативники викрили зловмисника за місцем тимчасового мешкання в Одесі і вилучили частину викраденого майна.

А 32-річний житель Подільського району обікрав родичку, яка надала йому прихисток у своєму домі в скрутний час. Чоловік викрав у двоюрідної сестри банківську картку та трохи більше семиста гривень. Поліцейські встановили його причетність до злочину і вилучили незаконно здобуте.

Не краще вчинила 61-річна жителька Білгород-Дністровського району, обікравши оселю знайомої, коли та перебувала в медзакладі. Поки жінка лікувалася, зловмисниця пошкодила двері в її будинку і викрала телевізор з приставкою загальною вартістю приблизно чотири тисячі гривень. За кілька днів поліцейські правопорушницю викрили і повернули потерпілій майно.

Думав розбагатіти за чужий рахунок і 33-річний житель Чорноморська, проникнувши в будинок на березі моря. Чоловік довідався, що власник оселі поїхав за кордон, пізно ввечері пошкодив замок на дверях, взяв пилосос і електричний чайник, можливо, прихопив би ще щось, але завадили працівники охоронного агентства з поліцією. Відтак довелося все залишити і поїхати до райвідділку.

Не дуже нажився й 21-річний житель Одеси, що проник до гаража літнього містянина та викрав звідти велосипед, зварювальний апарат і сканер. Майно, вартість якого не більше двох тисяч гривень, зловмисник продав, але поліцейські встановили реалізатора та покупців і вилучили речові докази.

Не дозволили поліцейські реалізувати задумане також 23-річному жителю Одеського району. Молодик проник на територію одного з підприємств на околиці Одеси та викрав з вантажних автомобілів кілька акумуляторних батарей загальною вартістю 80 тисяч гривен. Правоохоронці затримали чоловіка, коли він з акумуляторами перелазив через паркан фірми.

За всіма фактами майнових злочинів нині у територіальних підрозділах ГУНП в Одеській області проводяться досудові розслідування. Кожному фігурантові за скоєне загрожує чималий термін ув’язнення.

Нагадуємо, що за крадіжки та інші майнові злочини, скоєні в умовах воєнного стану, посилено відповідальність.

Відділ комунікації поліції Одеської області

(за матеріалами територіальних підрозділів поліції)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux