Портал в режимі тестування та наповнення
На Одещині поліцейські викрили чотирьох чоловіків та дівчину в скоєнні крадіжок
Опубліковано 25 липня 2022 року о 09:00

Двоє громадян обікрали винзавод, один – будинок односельця, ще один – незнайомку в школі, а дівчина – магазини. За усіма фактами правоохоронці проводять розслідування.

Двоє жителів Одеського району розпивали вдома горілку, а коли алкогольні напої закінчилися, проникли до винного заводу, який знаходиться в їхній ОТГ. Один зловмисник раніше працював там і знав, як прошмигнути непомітно. Спільники набрали алкоголю, яєць, бринзи, соняшникової олії, чаю,  роутер і зібралися тікати. Але спрацювала сигналізація і на місце події прибула поліція. Правопорушників затримали «на гарячому».

Житель Болградського району обікрав односельця, який його приютив у себе вдома через життєві негаразди. Коли господаря будинку не було вдома, зловмисник виніс електричну дриль, DVD-програвач та шліфувальну машинку. Пожитків набрав на 1500 гривень і одразу ж продав за 100. Поліцейські встановили місце продажу викраденого майна і вилучили.

Ще один чоловік, житель Херсона, в Роздільнянському районі обікрав місцеву жінку. Потерпіла ненадовго залишила на підвіконні в навчальному закладі сумочку з мобільним телефоном та 1500 гривень і пішла у справах, а зловмисник, скориставшись відсутністю сторонніх людей, привласнив майно. Гроші він одразу витратив, а ґаджет тільки-но зібрався продати, але поліцейські його викрили та вилучили чужу річ.

Серед правопорушників опинилася і неповнолітня жителька Березівського району. Дівчина обікрала дві крамниці в загальному більш ніж на 2500 тисячі гривень. Поліцейські викрили правопорушницю в той же день. У неї вилучили косметику та навушники. Викрадене майно повернули власникам магазинів.

Зараз в територіальних підрозділах ГУНП в Одеській області слідчі проводять досудові розслідування за вказаними фактами крадіжок. Майже всім фігурантам вже оголосили підозри за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо: Верховна рада України посилила кримінальну відповідальність за мародерство та інші злочини проти власності під час воєнного стану.

Відділ комунікації поліції Одеської області

(за матеріалами територіальних підрозділів поліції)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux