Портал в режимі тестування та наповнення
На лаві підсудних опинилися двоє жителів Білгород-Дністровського району за крадіжки та умисне пошкодження телекомунікаційної мережі
Опубліковано 25 січня 2023 року о 09:15

Поліцейські скерували до суду обвинувальні акти відносно чоловіків за частиною 4 статті 185 та частиною 1 статті 360 Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке тягнуть за собою ці статті, - до восьми років позбавлення волі.

20-річний житель районного центру під час комендантської години проник до кабельної каналізації одного з міських комунальних підприємств і зрізав 40 метрів кабелю, чим пошкодив лінії телефонного зв’язку. Загальна сума збитку склала майже 50000 гривень. Правоохоронці оперативно встановили особу правопорушника. Він зізнався, що викрадений кабель одразу продав, а гроші витратив на власні потреби.

А от 37-річний містянин заволодів чужим велосипедом, зірвавши трос, яким той був пристебнутий до перил біля кафе в центрі Білгорода-Дністровського. Протягом декількох днів поліцейські викрили зловмисника та повернули викрадений ровер власнику. 

«За наявності достатніх доказів, зібраних в ході слідства, старшому за віком чоловіку слідчі поліції повідомили про підозру в таємному викраденні чужого майна, вчиненому в умовах воєнного стану, а молодшому – в таємному викраденні чужого майна, вчиненому в умовах воєнного стану та поєднаному з проникненням у приміщення, й в умисному пошкодженні телекомунікаційної мережі, що спричинило припинення надання телекомунікаційних послуг. Ці правопорушення передбачені частиною 4 статті 185 та частиною 1 статті 360 Кримінального кодексу України. Нині досудові розслідування щодо зловмисників правоохоронці завершили в повному обсязі, склали обвинувальні акти й скерували їх до суду», - прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Зазначимо: відповідно до чинного законодавства, ч. 4 ст. 185 ККУ тягне за собою покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років, а ч. 1 ст. 360 ККУ – штраф від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17000-51000 гривень) або громадські роботи на строк до ста двадцяти годин, або обмеження волі на строк від одного до трьох років.

Білгород-Дністровський районний відділ поліції в Одеській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux