Портал в режимі тестування та наповнення
На човнах сітками здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів: на Одещині поліцейські викрили трьох чоловіків у браконьєрстві
Опубліковано 16 лютого 2024 року о 16:00

За вказаним фактом  дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження. Правопорушникам загрожує до трьох років обмеження волі. 

Під час патрулювання озера Кугурлуй поліцейські офіцери Ренійської громади виявили на березі місцевого громадянина, який тільки-но витяг з водойми дерев'яний човен з лісковою сіткою та біоресурсами, серед яких були щука, короп та окунь.

А в затоці Караголь Дністровського лиману водна поліція спільно зі співробітниками Нижньодністровського національного парку та прикордонниками виявили двох жителів Маяківської територіальної громади. Рибалки також на  човні сітками наловили рибу: окунь, короп, карась та лящ.

Викликані слідчо-оперативні групи територіальних підрозділів поліції вилучили у правопорушників човни, незаконне знаряддя лову та рибу. Улов передали на зберігання до спеціалізованого підприємства.

Попередньо, за підрахунками фахівців-екологів, один рибалка завдав державі збитків на суму майже 100 тис. грн, а двоє інших – на понад 400 тис. грн.

«Дізнавачі відділення поліції № 2 Ізмаїльського районного відділу поліції та Одеського районного управління поліції № 2 внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду. В рамках проваджень призначено судово-екологічні експертизи, якими буде встановлено точний розмір заподіяної державі шкоди. Після проведення необхідних слідчих дій та отримання висновків експертів вирішуватиметься питання щодо повідомлення фігурантам про підозру. Їм загрожує покарання штрафом від 17 до 51 тис. гривень або обмеженням волі на строк до трьох років.

Слідство триває під процесуальним керівництвом Ізмаїльської та Біляївської окружних прокуратур.

Правоохоронці нагадують, що з 15 лютого розпочалася нерестова заборона на вилов щуки, також продовжує діяти  заборона на  вилов риби у зимувальних ямах.

Відділ комунікації поліції Одещини

 (за матеріалами Ізмаїльського РВП та ОРУП №2)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux