Портал в режимі тестування та наповнення
На Березівщині поліцейські викрили трьох крадіїв
Опубліковано 05 червня 2024 року о 11:00

Правопорушники обікрали подругу, односельця та родича. Слідчі повідомили про підозру усім трьом фігурантам. Їм загрожує позбавлення волі.

28-річний житель Раухівської територіальної громади під час прогулянки зі знайомою у райцентрі обікрав її. Коли жінка попросила чоловіка потримати її сумочку, а сама ненадовго відійшла, він скористався цією нагодою і викрав звідти портативний зарядний пристрій вартістю понад 1000 гривень. Потерпіла після того, як виявила відсутність майна і спробувала сама його повернути, але не змогла, звернулась у поліцію. Правоохоронці викрили правопорушника та вилучили в нього викрадений повербанк, який повернули власниці. 

А 33-річна жителька Знам’янської сільської громади прийшла до будинку свого знайомого, якому періодично допомагала по господарству, і, скориставшись відсутністю господаря та не зачиненими дверима будинку, викрала з оселі 7500 гривень. Згодом потерпілий про зникнення грошей повідомив у поліцію, і правоохоронці того ж дня розшукали зловмисницю. Однак вона встигла розтратити майже всі викрадені кошти і повернула залишок у сумі 1500 гривень.

Ще один 48-річний житель Миколаївської ОТГ, проживаючи в будинку свого дядька, тихцем продав знайомим майно з літньої кухні – саморобні металеві двері, морозильну камеру, чавунну плиту та насос для води. Зловмисник сказав покупцям, що усе перераховане нібито належить йому, і отримав у якості оплати 850 гривень та продукти харчування. Своїми діями чоловік завдав родичеві матеріальний збиток на суму більше 2000 гривень. Втім, того ж дня, отримавши повідомлення від потерпілого, правоохоронці встановили зловмисника, який у всьому зізнався, та розшукали усе викрадене майно, яке вилучили і повернули власнику.

«За наявності достатніх доказів ми під процесуальним керівництвом Березівської окружної прокуратури повідомили фігурантам про підозру, залежно від скоєного, у крадіжках, вчинених в умовах воєнного стану, зокрема поєднаних з проникненням у житло та інше приміщення. Цей злочин кваліфікується за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі строком від п’яти до восьми років. Слідство триває», - прокоментував начальник слідчого відділу Березівського районного відділу поліції Назарій Кучмій.

Березівський районний відділ поліції



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux