Портал в режимі тестування та наповнення
На Березівщині ювенальні поліцейські проводять профілактичні заходи з сім’ями, які виховують малечу і опинилися у складних життєвих обставинах
Опубліковано 22 липня 2023 року о 10:50

Правоохоронці спільно з представниками зі служби у справах дітей перевірили санітарні умови, у яких проживають родини, чи достатньо у них продуктів харчування, одягу та інших необхідних речей. Дорослим та дітям нагадали правила безпечної поведінки у побуті, з вибухонебезпечними предметами, під час сигналу «Повітряна тривога». 

«Ми постійно проводимо подібні рейди спільно зі службою у справах дітей. Цього разу перевірили п’ять родин з Раухівської об’єднаної територіальної громади. Дві з них – вперше, а три – вже вдруге. У цьому році їм були зроблені зауваження з приводу безладу в оселях та відсутності належного догляду за дітьми. Шкода, але дорослі так і не зробили для себе належних висновків, аби покращити своє життя та життя своїх дітей», - розповіла інспекторка сектору ювенальної превенції Березівського відділу поліції старший лейтенант поліції Тетяна Соколова. 

На момент перевірки діти в усіх п’яти родинах перебували у брудних оселях. Відносно двох жінок віком 22 та 28 років поліцейські вперше склали адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 184 КУпАП (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей).

За ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей передбачене попередження або накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 850 до 1700 гривень. 

Трьох жінок 32, 36 та 41 року вже вдруге притягнули до відповідальності за це ж правопорушення – нині за ч. 2 ст. 184 КУпАП. Першого разу суд призначив їм покарання: одній у вигляді попередження, другій – у вигляді штрафу розміром 850 гривень, а третій –  у вигляді штрафу розміром 1700 гривень. За ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, батькам загрожує штраф від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 1700 до 5100 гривень.

Адміністративні матеріали поліцейські скерували до суду.

Батькам ще раз нагадали про їхні обов’язки щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання дітей. Також їм зауважили: якщо ситуація у їхніх родинах залишиться без змін, судом може бути прийняте рішення про відібрання дитини.   

Закликаємо батьків приділяти більше уваги своїм дітям, частіше спілкуватися з ними та налагоджувати довірливі стосунки.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux