Портал в режимі тестування та наповнення
Ми постійно нагадуємо дітям правила безпечної поведінки і закликаємо усіх батьків робити те саме – ювенальна поліція Одещини
Опубліковано 06 листопада 2023 року о 09:45

Розказуйте синам та донькам про основні небезпеки, які можуть їх підстерігати вдома, на вулиці, на дорозі, у спілкуванні з незнайомцями, в інтернет-мережі. Пояснюйте, як слід поводитися, щоб уникнути небезпечних ситуацій, захистити себе. Це – одна з умов, щоб дати їм безпечне дитинство.

– Для профілактичної роботи з дітьми насамперед ми організовуємо уроки у навчальних закладах. Також долучаємося до дозвілля, ходимо на гуртки, у бібліотеки – на усі заходи, які відвідують діти. Нещодавно повернулися з навчальних закладів Плахтіївської та Петропавлівської територіальних громад, де проводили лекції, - розповідає інспекторка ювенальної превенції Білгород-Дністровського районного відділу поліції Валентина Арнаутова.

У школах вона разом з колегами – співробітниками сектору реагування патрульної поліції Олегом Небогою та Ганною Форостенко цього разу говорили з учнями початкових та старших класів про безпеку на дорозі та мінну безпеку.

Правоохоронці нагадали дітям, що треба бути уважними й обережними біля доріг, переходити проїзну частину лише по пішохідному переходу, упевнившись, що водії, які наближаються, їх помітили і зупиняються. Приділили увагу поведінці на дорозі у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості, наголосили на необхідності використання одягу або аксесуарів зі світловідбивними елементами, аби стати помітними. Спілкування відбувалося з іграми та вікторинами: так цікавіше і легше засвоюється інформація. Кожній дитині подарували світловідбивні наліпки.

До лекції з мінної безпеки до поліцейських долучилися і рятувальники. Разом вони показали дітям тематичний відеоролик та макети вибухонебезпечних предметів і пояснили, як поводитися при їх виявленні. Хлопці та дівчата засвоїли три важливих правила:

1. НЕ ПІДХОДЬ!

2. НЕ ЧІПАЙ!

3. ЗАТЕЛЕФОНУЙ на «101» або «102»!

– Для нас це повсякденна робота, але дуже важливо, щоб і батьки знаходили час на спілкування з дітьми про їхню безпеку, разом з ними аналізували події, що відбуваються навколо, навчали правильній поведінці у тих чи інших ситуаціях, пояснювали наслідки», - наголошує майор поліції Валентина Арнаутова.


       Білгород-Дністровський районний відділ поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux