Портал в режимі тестування та наповнення
Молоді поліцейські – гідні продовжувачі традицій українських правоохоронців
Опубліковано 17 квітня 2023 року о 11:15

Щороку лави української поліції поповнюються молодими співробітниками. Однією із таких є Марія Руснак, яка після складання присяги посіла посаду інспектора сектору реагування патрульної поліції Подільського районного управління поліції. Минув рік, як вона вдягла однострій та погони капрала.

Цей перший рік став серйозним випробуванням для молодої поліцейської на міцність та придатність до служби, адже збігся він із початком введення в дію воєнного стану в Україні. З перших днів на новому місці роботи 19-річна поліцейська повною мірою усвідомила, наскільки небезпечною і важкою є служба правоохоронців, де всі рівні – і чоловіки, і жінки. Разом із колегами їй довелося працювати у посиленому режимі: чергування у складі групи реагування патрульної поліції змінювалися пішим патрулюванням, 24-годинним несенням служби на блокпостах або на посту з охорони адмінбудівлі Подільського райуправління чи стратегічно важливих підприємств із досить коротким перепочинком. Лише наприкінці  року напруженість у роботі дещо знизилася, але тривога, очікування надзвичайних подій, готовність до виконання термінових завдань залишилася такою, як і у перші дні війни.

«Коли я збиралася стати співробітником поліції, я розуміла, що буде важко, але мої очікування виявилися заниженими. Впевнена, що я витримала цей рік завдяки підтримці колективу та рідних. Колеги не лише ділилися досвідом, навчали, а й казали, що нічого незвичайного не відбувається, це нормальна поліцейська робота, буває і важче. Я тільки зараз розумію, що вони мене таким чином підбадьорювали, не давали зневіритися – оскільки вільного часу майже не було, накопичувалась фізична втома. А батьки, хоча й нагадували, що це був мій вибір професії, намагалися звільнити мене від домашніх справ і підтримували морально», – ділиться своїми відчуттями Марія.

Завзята,  працьовита і старанна дівчина розуміє, що багато чому треба навчитися в професійному плані, адже не вистачає досвіду та знань, здобутих у коледжі. Тож для збільшення багажу знань вступила до Одеського державного університету внутрішніх справ. А досвід обов’язково прийде з роками, адже Марія рішуче налаштована на продовження служби в поліції. 

«Мене, як керівника підрозділу тішить, що молоді співробітники, які тепер поповнюють лави поліції, цілеспрямовані, наполегливі в досягненні поставленої мети. Вони гідно виконують свої обов’язки з охорони громадського порядку, без вагань їдуть у відрядження на звільнені території України. Я хочу побажати молодим поліцейським успіхів у роботі і заспокоїти наших ветеранів - у них є гідна зміна», - висловив свою думку керівник Подільського районного управління поліції полковник поліції Віталій Мельниченко.

Подільське районне управління поліції Одеської області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux