Портал в режимі тестування та наповнення
Мобільний клас безпеки продовжує свою подорож Одещиною
Опубліковано 07 червня 2024 року о 10:05

Цього разу пізнавальні заходи відбулися у Подільському та Одеському районах.

Поліцейські, рятувальники і вихователі з безпеки в освітньому середовищі завітали на пересувному класі безпеки у п’ять пришкільних таборів Подільської та Куяльницької територіальних громад. Поліцейські нагадали дітям правила літнього відпочинку, зокрема на водоймах, у парках, дитячих майданчиках, а також на вулицях і у побуті. Також закликали не забувати правила дорожнього руху, зокрема користування двоколісниками, перетину проїзної частини, особливо при непрацюючих світлофорах і в темну пору доби.

А в Одеському районі ювенальні поліцейські і працівники ДСНС зібрали дітей різної вікової категорії на одному з центральних майданчиків у селі Усатове. Гості розповіли їм про загальні правила безпеки життєдіяльності. Малечу закликали не відвідувати водойми без супроводу дорослих, купатися виключно у дозволених місцях, не запливати далеко, з обережністю кататись на водних гірках та у спеку обов’язково надягати головні убори, аби не отримати тепловий або сонячний удари. Також наголосили, що під час купання не припустимо грати в ігри, пов’язані із пірнаннями, притопленням, захватами, обмеженнями руху рук і ніг.

Рятувальники продемонстрували хлопчикам і дівчаткам стенд, на якому зібрані обгорілі побутові предмети, і розповіли, що стало причиною загоряння та як цього уникнути. Наголосили на забороні розпалювання багать та попросили нагадувати про це старшим родичам, які у такий спосіб утилізують побутове сміття. На інших стендах діти змогли роздивитись, як виглядають вибухонебезпечні предмети, а гості поінформували про небезпеки, які вони становлять, і закликали за жодних обставин не наближатись до небезпечних знахідок, а сповіщати про них спеціальні служби.

Також правоохоронці закликали дітлахів встановити в мобільних пристроях додаток, який сповіщає про повітряну тривогу, і обов’язково ховатися в укритті або в житловому будинку, дотримуючись правила двох стін.

«Аби літній відпочинок запам’ятався дітям лише приємними спогадами, вони повинні бути обізнаними та дотримуватися тих правил, яких ми їх навчаємо, а батьки мають спілкуватися зі своїми синами і доньками, будувати з ними довірливі відносини та цікавитися їхнім дозвіллям», - наголосила ювенальна поліцейська Подільського районного відділу поліції Ліна Огороднюк.

На згадку юні відвідувачі автокласу безпеки отримали тематичні розмальовки і буклети. 

Відділ комунікації поліції Одеської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux