Портал в режимі тестування та наповнення
Міграційна поліція Одещини закликає громадян повідомляти про випадки торгівлі людьми до поліції та спецслужб
Опубліковано 30 липня 2021 року о 16:50

Далеко не всі, хто став «живим товаром», готові бодай самі собі зізнатися у цьому, а громадяни, які володіють інформацією про таких людей, часто воліють залишатися осторонь, вважаючи, що то не їхня справа, а самі вони в таку халепу ніколи не потраплять.

На цю надважливу тему ми поговорили з начальником одеського управління міграційної поліції Артуром Макаровим. Одним із напрямків роботи підрозділу, який він очолює, є саме боротьба з торговцями людьми.

Поліцейський застеріг: думка, що торгівля людьми стосується певної категорії громадян та сексуальної експлуатації за кордоном, є хибною. Насправді різновидів цього виду злочинності є досить багато, один із них пов’язаний з трудовою експлуатацією. Зловмисники підбирають осіб, які знаходяться в скрутному становищі, обіцяють їм непогано оплачувану  роботу, заманюють до певного місця, де утримують проти їх волі та примушують працювати фактично за їжу. Досить часто поліцейські стикаються й з втягненням громадян у злочинну діяльність.

«Гучною у цьому році була спецоперація, пов’язана з втягненням наших співвітчизників у злочинну діяльність на території Франції. Обманним шляхом людей заманювали за кордон, де відбирали у них документи і змушували ставати на облік біженців, аби їм виплачували відповідну грошову нагороду. Щойно українці отримували картки, на які мали надходити гроші, їх відбирали, а самих жертв відправляли назад на батьківщину. В результаті спецоперації поліцейські затримали майже 20 осіб, половину з них - на території України, решту -  на території Франції», - нагадав поліцейський.

Щоб не стати «живим товаром», правоохоронець порадив, перед тим, як виїжджати на заробітки, ретельно перевірити всю інформацію. Якщо ж вже сталося так, що ви, ваші близькі родичі чи знайомі потрапили в тенета зловмисників, в першу чергу, треба звернутися до найближчого підрозділу поліції або на її спецлінію «102», а за кордоном - до дипломатичної установи України або правоохоронних органів тієї держави, в якій ви знаходитеся.

«У всесвітній день боротьби з торгівлею людьми, чому ми й піднімаємо, власне, сьогодні цю тему, хочу побажати своєму колективу міцного здоров’я та наснаги в роботі. Вона нам знадобиться», - сказав Артур Макаров.

Відділ комунікації поліції Одеської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux