Портал в режимі тестування та наповнення
Майже 1000 доларів за уникнення мобілізації: в Одесі поліцейські викрили військовослужбовця однієї з військових частин
Опубліковано 25 червня 2024 року о 13:00

47-річний фігурант обіцяв «клієнтам» за 900 доларів організувати непридатність до військової служби та виключення з військового обліку, а за 3000 гривень – незаповнені повістки про виклик із гербовою печаткою та підписами посадових осіб територіального центру комплектування та соціальної підтримки, посилаючись на зв’язки з останніми та можливість вплинути на них.

Корупційну схему уникнення призову на службу в ЗСУ викрили слідчі відділу поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1 та оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області ДСР Нацполіції. За даними поліцейських, зловмисник підшукав «клієнта», який клопотав за приятеля, і домовився з ним про «надання повного пакету послуг». 

Від посередника військовий за два транші отримав гроші взамін на документи щодо зняття його знайомого з військового обліку та три порожні повістки з мокрою печаткою. Їх «ухилянт» мав в подальшому самостійно заповнювати з проставленням необхідної дати нібито явки до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, що виключало можливість вручення реальних повісток.

Правоохоронці затримали фігуранта відразу після одержання ним останньої частини неправомірної вигоди у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. У нього, в якості речових доказів, вилучили  вказані гроші, банківські картки та мобільний телефон. Також за місцем мешкання зловмисника вилучили частину коштів, які він отримав раніше, та військово-облікові документи чоловіка, що бажав уникнути мобілізації.

Затриманому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

«Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави, - розповіла старша слідча відділу поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1 Наталя Мойсеєва, - наразі слідчі встановлюють усіх осіб, які встигли скористатися протиправними послугами військового, і можливих його спільників». 

За скоєне може загрожувати до восьми років позбавлення з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.


Одеське районне управління поліції № 1



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux