Портал в режимі тестування та наповнення
«Малеча зростом до 150 см в автомобілі повинна перевозитися з використанням дитячої утримуючої системи», - Дмитро Слюта
Опубліковано 22 листопада 2023 року о 15:00

Ми продовжуємо серію відео з начальником відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління ГУНП в Одеській області Дмитром Слютою про ДТП на наших дорогах. Сьогодні майор поліції говоритиме про нововведення щодо перевезення дітей.

Поліцейський наголошує, що з 25 жовтня 2023 року набули чинності зміни до Правил дорожнього руху, зокрема щодо посилення вимог до перевезення дітей у транспортних засобах.

– Згідно з новими правилами, якщо дитина має зріст до 150 см, в автомобілі вона повинна перевозитися з використанням спеціальної дитячої утримуючої системи, що дає змогу пристебнути її за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією автівки. Це обов'язкова вимога для забезпечення безпеки дітей під час подорожей автотранспортом, - зауважує Дмитро Слюта.

Також він звертає увагу керманичів мототранспорту на те, що забороняється перевезення дітей зростом до 150 см на задньому сидінні мопедів і мотоциклів. Ця заборона впроваджена для запобігання можливим ризикам та травмам дітей у разі аварій.

– Пам'ятайте, що тільки суворе дотримання Правил дорожнього руху захищає всіх нас, водіїв і пішоходів, від небезпеки на дорозі. Правила дорожнього руху - це Закон, і його необхідно дотримуватися, - наполягає поліцейський.

У наступному, заключному, відео начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП в Одеській області Дмитро Слюта дасть загальні поради пішоходам, зокрема дітям, як забезпечити свою безпеку на дорозі.

Для тих, хто не бачив минулі відео, нагадаємо: у них йшлося про статистику ДТП та смертності на дорогах, причини виникнення автопригод загалом та причини дитячого травматизму на автошляхах зокрема, правила маневрування та проїзду пішохідних переходів, правила руху вночі, у негоду та тунелях, правила руху для двоколісних транспортних засобів, нововведення щодо вмикання ходових вогнів або ближнього світла фар за містом, нововведення щодо маркування навчальних транспортних засобів.


Відділ комунікації поліції Одещини 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux