Портал в режимі тестування та наповнення
Жінку та чотирьох чоловіків правоохоронці притягують до відповідальності за крадіжки та пограбування на Одещині
Опубліковано 16 квітня 2022 року о 11:11

Зловмисники понесуть покарання, передбачене частинами 4 статей 185 та 186 Кримінального кодексу України.

Серед фігурантів 25-річний громадянин сусідньої держави. Молодий чоловік пограбував літню одеситку, відібравши в неї сумку з мобільним телефоном і особистими речами. Правопорушника затримали по гарячих слідах неподалік від місця події разом з майном потерпілої.

Тут і 20-річний мешканець Білгород-Дністровського району, який обікрав квартиру в Татарбунарах. Молодик проник до чужої оселі, скориставшись тим, що власниця не зачинила двері, і викрав майже 30 тисяч гривень. Розшукали хлопця за декілька днів.

У коло зловмисників затисалася і 26-річна дівчина з Ізмаїла, викравши в одній із місцевих крамниць ковбаси майже на тисячу гривень. Після встановлення особи правопорушниці, поліцейські з’ясували: голодною громадянка не була, а хотіла підзаробити. Відтак по товар в магазин пішла в обідню пору, коли там найбільше скупчення людей, набрала найдорожчих видів ковбасних виробів, пронесла непомітно повз касу і одразу продала.

А 40-річни ізмаїлець, щоб підзаробити, обікрав чужий автомобіль, припаркований біля оселі власника. Пошкодив двері і забрав з салону інструменти, відеореєстратор і техпаспорт на транспортний засіб. Окрім документів, правопорушник все розпродав, але статки не покращив, хіба що заробив немалий термін ув’язнення.

Тим самим шляхом пішов і 42-річний житель Одеського району, обікравши автомобіль в обласному центрі. За допомогою  ножиць зловмисник відчинив багажник транспортного засобу і забрав валізу з інструментами та електрокомпресор. Втім завдяки пильним громадянам, які засумнівалися у порядності незнайомця і викликали поліцію, правопорушника затримали фактично на місці злочину.

У територіальних підрозділах ГУНП в Одеській області нині проводяться досудові розслідування кожного зі згаданих злочинів. За крадіжки та пограбування, скоєні в умовах воєнного стану, правопорушники понесуть відповідне покарання – від п’яти до десяти років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Одеської області

(за матеріалами територіальних підрозділів ГУНП)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux