Портал в режимі тестування та наповнення
В Одесі поліцейські затримали трьох жителів Роздільнянського району, які промишляли в місті грабежами та розбоями
Опубліковано 21 січня 2022 року о 15:58

Орендувавши на період новорічних свят в обласному центрі житло, чоловіки віком 22-х, 24-х та 37-ми років дочікувались ночі і йшли шукати «здобич». Зловмисникам правоохоронці оголосили підозри за статтями 186 і 187 Кримінального кодексу України та помістили їх до слідчого ізолятора.

Першим до злочину вдався наймолодший зі спільників. Наприкінці грудня він познайомився біля нічного закладу з одеситом, а коли той замовив таксі, щоб їхати додому, поїхав разом з ним. Щойно чоловіки вийшли з авта, зловмисник побив потерпілого і відібрав у нього ґаджет зі смартгодинником.

За кілька днів цей же молодик з найстаршим товаришем познайомились у Стамбульському парку з двома молодими містянками і пригостили їх алкоголем. Дівчатам стало зле і одна з них пішла додому. Старший правопорушник рушив слідом і відібрав у неї смартфон. Молодший тим часом вдарив в обличчя її подругу і почав душити, поки вона не втратила свідомість. У непритомної потерпілої він забрав телефон, банківські карти і золоті прикраси.

Згодом той самий молодик вже з 24-річним другом на Старосінній площі спровокували конфлікт із перехожим, кинули незнайомця на тротуар, побили ногами і відібрали в нього мобільний телефон.

Працівники Управління карного розшуку ГУНП в Одеській області спільно зі співробітниками відділу поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 за силової підтримки батальйону поліції особливого призначення затримали зловмисників за місцем тимчасового мешкання. Під час санкціонованого обшуку в оселі були виявлені речі потерпілих та купа іншого майна, походження якого  наразі встановлюється.

За результатами досудового розслідування під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури наймолодшому фігуранту слідчі поліції оголосили підозру за ч.2 ст.186 (Грабіж) та ч.1 ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України, а двом іншим - за ч.2 ст.186 ККУ. За скоєне правопорушникам загрожує від трьох до семи років позбавлення волі. Нині вони перевіряються на причетність до аналогічних злочинів, скоєних в регіоні.

Звертаємося до громадян, які можливо теж стали жертвами зловмисників. Якщо ви впізнали на фото свої речі, вилучені у затриманих, зверніться до поліції за номером (063) 115 48 56. 

 Одеське районне управління поліції № 1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux