Портал в режимі тестування та наповнення
На Одещині правоохоронці притягують до відповідальності сімох мародерів
Опубліковано 27 березня 2022 року о 10:46

Зловмисники зазіхнули на три приватні домоволодіння, крамницю, автомобіль та скутер. Поліцейські вилучили у фігурантів практично все викрадене майно. За свої вчинки вони понесуть покарання, передбачене статтями 185 та 289 Кримінального кодексу України.

27-річний житель Білгород-Дністровського району проник до будинку односельця, скориставшись тривалою відсутністю господаря, і викрав керамічні обігрівальні плити, праску, електричну кухонну плиту та кілька простирадл на суму майже 19 тисяч гривень. Коли потерпілий дізнався, що його обікрали, звернувся в поліцію, і правоохоронці відразу встановили, хто це зробив і куди подів чужі речі.

29-річний житель Ізмаїльського району обікрав житло в Одесі. Пошкодивши вхідні двері, зловмисник викрав у одесита електроприлади загальною вартістю більше двох тисяч гривень. Поліцейські розшукали його по гарячих слідах і вилучили викрадене майно.

Двоє мешканців Одеського району віком 43-х та 29-ти років також вирішили покращити матеріальне становище за рахунок речей знайомого, який через війну змінив місце проживання. З приватного домоволодіння чоловіка спільники намагалися забрати побутове приладдя та гітару, проте їхні дії помітили сусіди та викликали поліцію. Зловмисників затримали на місці злочину.

37-річний житель Березівського району в пошуках горілки проник у місцевий магазин, зламавши двері. Спиртних напоїв зловмисник там не знайшов, тому, щоб не йти додому з пустими руками, взяв продукти та побутову хімію більш ніж на шість тисяч гривень. Викрили правоохоронці чоловіка вже наступного дня. Весь крам у нього вилучили і повернули до торговельного закладу.

Ще один 40-річний чоловік з Ізмаїльського району обікрав автомобіль місцевої жінки, який вона ненадовго залишила біля ринку. В салоні був одяг, взуття та килимок для занять йогою загальною вартістю до двох тисяч гривень – зловмиснику знадобилося все. Поліцейські вислідили мародера по камерах відеоспостереження і повернули власниці частину речей, які той не встиг реалізувати.

І, нарешті, 48-річний житель Одеси викрав припаркований біля одного з житлових будинків скутер. Втім покататися на двоколіснику поліцейські зловмиснику не дозволили: чоловіка швидко викрили і мопед вилучили.

Зараз у територіальних підрозділах ГУНП в Одеській області тривають досудові розслідування злочинів. Фігурантам загрожує до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо: Верховна рада України посилила кримінальну відповідальність за мародерство та інші злочини проти власності під час воєнного стану.

Відділ комунікації поліції Одеської області

(за матеріалами територіальних підрозділів поліції)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux