Портал в режимі тестування та наповнення
Крали, грабували та вчиняли розбійні напади: на Одещині правоохоронці викрили вісьмох зловмисників
Опубліковано 04 квітня 2022 року о 17:15

У затриманих частково вилучили майно, яке вони відібрали у своїх жертв. Правопорушники будуть притягнуті до відповідальності за статтями 185, 186 та 187 Кримінального кодексу України.

31-річний житель Березівського району, знаючи, що односелець не проживає в будинку, який успадкував, прийшов туди вночі і познімав металопластикові вікна. Майна взяв приблизно на дві тисячі гривень, втім забрати з собою не зміг, бо злякався людей, що проїжджали повз. Кинувши все, чоловік втік, та вже за годину був затриманий поліцейськими й теробороною.

29-річний житель Одеси у Березівці обікрав автомобіль місцевої жінки. Побачивши, як вона припркувалася і пішла у справах, правопорушник розбив скло на дверях і   викрав з салону сумку з грошима та навушниками, що належали синові автовласниці, спричинивши йому матеріальну шкоду на загальну суму понад 32 тисячі гривень. З місця злочину одесит втік додому, але за кілька днів його поліцейські розшукали. У чоловіка вилучили викрадені навушники та сумку, 1050 доларів США, що були в ній, він витратив.

20-річний житель Болградського району в Ізмаїлі скоїв розбійний напад на літню жінку, коли вона йшла ввечері вулицею. Заради сумки з речами, ціна яких не більше чотирьох тисяч гривень, зловмисник збив потерпілу з ніг і зламав їй руку. Поліцейські викрили нападника по камерах відеоспостереження вже наступного дня і вилучили у нього телефон, що належав ізмаїльчанці.

А в Одесі 42-річний містянин прямо серед білого дня пограбував жінку, яка поверталася з ринку. Нападник ударив її кулаком по голові і коли вона впала на тротуар, відібрав смартфон, кілька сотень гривень та пакет з продуктами харчування. Оперативники затримали зловмисника по гарячих слідах і вилучили у нього мобільний телефон потерпілої.

Ще один, 39-річний, одесит підсів до таксиста в автомобіль начебто дізнатися довідкову інформацію, натомість викрав з сидіння мобільний телефон. Оперативники затримали правопорушника наступного дня та вилучили у нього майно потерпілого.

Покращити своє матеріальне становище вирішив і 30-річний житель Одеси. Чоловік викрав гаманець з вісьмома тисячами гривень у співробітниці однієї з державних установ, куди прийшов нібито поцікавитися, як вступити до територіальної оборони. Поліцейські встановили зловмисника за кілька днів і вилучили частину грошей, які він не встиг витратити.

Одразу у трьох громадян викрав велосипеди загальною вартістю понад 23 тисячі гривень 41-річний житель обласного центру. Двоколісники він продав, втім поліцейські розшукали і правопорушника, і викрадене ним майно.

І останній, 52-річний, одесит викрав велосипед у підлітка і спробував продати в Інтернеті. Батько потерпілого впізнав двоколісник на фото та звернувся по допомогу до правоохоронців, і поліцейські розшукали продавця, що видавав себе за власника.

Усім фігурантам загрожує чималий термін ув’язнення. А ми нагадуємо, що за майнові злочини, скоєні під час воєнного стану, посилено відповідальність.

Відділ комунікації поліції Одеської області

(за матеріалами територіальних підрозділів поліції)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux