Портал в режимі тестування та наповнення
Кривдив власну матір: поліцейські повідомили про підозру ізмаїльчанину у психологічному та фізичному домашньому насильстві
Опубліковано 07 червня 2024 року о 17:00

Правопорушнику загрожує до двох років позбавлення волі.

36-річний чоловік, звільнившись на початку березня з роботи, почав зловживати алкогольними напоями і робити нестерпним життя 66-річної матері, з якою разом проживає. Зловмисник у нетверезому стані влаштовував вдома скандали, словесно ображав та принижував літню жінку.

Потерпіла неодноразово сповіщала про агресивну поведінку сина в поліцію, і інспектори сектору з протидії домашньому насильству Ізмаїльського районного відділу поліції, поставивши на профілактичний облік за категорією «кривдник» чоловіка, складали відносно нього протоколи за частинами 1 та 2 статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. А суд за матеріалами поліцейських призначав правопорушнику покарання у вигляді штрафів. 

Втім, ці заходи не вплинули на поведінку чоловіка, він не змінив образ життя та поведінку щодо матері. Навпаки, під час чергового конфлікту навіть вдарив її. 

Домашнє насильство в родині набуло систематичного характеру, тож слідчі розпочали провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України, якою кваліфікується цей злочин.

«Ми зібрали достатньо доказів і під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення в умисному систематичному вчиненні психологічного та фізичного насильства щодо особи, з якою він перебуває у сімейних відносинах, що призвело до психологічних страждань та погіршення якості життя потерпілої. За це правопорушнику загрожує покарання у вигляді громадських робіт строком від 150 до 240 годин або пробаційного нагляду на строк до п'яти років, або обмеження волі на той самий строк, або позбавлення волі на строк до двох років», - розповіла старша слідча Ізмаїльського районного відділу поліції Карина Мельникова.

Правоохоронці закликають всіх, хто потерпає від фізичного, психологічного, економічного чи сексуального домашнього насильства, не замовчувати це, а одразу звертатися по допомогу до поліцейських за номером спецлінії «102». Також можна звернутися на урядову гарячу лінію за номером 1547, фахівці якої надають психологічну консультацію та підтримку постраждалим. Корисну інформації щодо протидії домашньому насильству можна отримати і в чат-боті МВС: @police_helpbot.

Нагадаємо, що нещодавно Верховна Рада ухвалила Закон, до розробки якого активно долучались співробітники МВС України та Національної поліції, який посилює відповідальність кривдників, дає додаткові можливості реагування для правоохоронців та покращує правовий захист постраждалих.

Ізмаїльський районний відділ поліції 



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux